'Cinayete dur Diyelim!'

TKP Bolu İl Örgütü bir açıklama yaparak, Bolu’da tüccar zihniyetiyle termik santral kurulmasına karşı duracaklarını vurguladı.

soL (Bolu) Türkiye Komünist Partisi Bolu İl Başkanlığı bir açıklama yaparak, Bolu'nun Göynük'te yapılmak istenen termik santral projesinden biran önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek Bolu halkını mücadeleye çağırdı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında Göynük'ün Bölücekova köyü sınırları içerisinde yer alan termik santralin mevzi imar planının onanması sırasında İl Genel Meclis üyelerinin termik santral hakkındaki konuşmalarının ve aldığı kararların tüyler ürpertici nitelikte olduğuna dikkat çeken TKP Bolu İl Başkanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Mecliste Göynük ilçesini temsil eden Necati Doğru gibi birçok üyenin, Göynük'te kurulması planlanan termik santralin çevreye vereceği zararın kesin olduğunu vurgulamalarına rağmen 'milyon dolarlık bu yatırıma hayır diyemeyeceklerini' söylemelerine dikkat çeken TKP Bolu İl Başkanlığı'nın açıklaması şu sözlerle devam etti: "Bu bölge halkının sağlığından önce 'ceplerine girecek paraları' düşündüklerinin bir göstergesidir. Çevreye ve sağlığa verdiği zararları kanıtlanmış olan termik santraller birçok ülkede kapatılırken, AKP hükümeti 2007 Mayıs ayı içerisinde alelacele santrallerin kurulmasına izin veren yasayı meclisten geçirmiştir. Şimdi ise, kentimizin çok değerli arazileri insan sağlığı hiçe sayılarak, sermayenin hizmetine verilmektedir."

"Bölge yaşanamaz hale gelecek"
Yapılan açıklamada, termik santrallerin insanların sağlığını yakın ve uzun vadede çok olumsuz yönde etkilemekte olduğuna işaret edilirken, "ormanlarımıza, havaya ve toprağa zarar vermekte canlıların yok olmasına, havanın kirlenmesine, atmosfere atılan partiküller nedeniyle tarım alanlarının zarar görmesine, asit yağmurlarıyla toprağın çoraklaşmasına, suya kanserojen maddelerin bulaşmasına ve canlı yaşamının tamamen tahrip olmasına neden olmaktadır." denildi. TKP Bolu İl Başkanlığı AKP hükümeti ve Bolu İl Genel Meclisi'nin tüccar zihniyetiyle hareket ederek, halkın geleceğini tehlikeye soktuğunu kaydederken, bu projenin bölgeyi çok kısa bir zaman içerisinde yaşanamaz bir hale getirecek olduğunu vurguladı. Yapılan açıklama, "Termik santral kurma projesinden derhal vazgeçilmelidir! TKP Bolu İl Örgütü olarak konunun takipçisi olacağımızdan, bu haklı mücadelemize sonuna kadar devam edeceğimizden ve termik santrallerin kurulmasına göz yummayacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır" sözleriyle son buldu.