Bodrum'da balık çiftliklerine protesto

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Belediye Meydanı'nda "balık çiftlikleri" üzerinden rant sağlamaya çalışanlarla ilgili basın açıklaması gerçekleştiriyor.

soL (BODRUM) Bodrum yurttaş inisiyatifi bugün Bodrum Belediye Meydanında "deniz yağması, balık çiftlikleri" konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Mandayla Körfezi'nde gerçekleştirmeyi düşündüğü ve gerçekleştiği durumda bölgede geri dönüşümü mümkün olamayacak zararlara yol açacak 1/100.000'lik planla ilgili hukuki süreçleri yürüten inisiyatif, planın Muğla Valiliği'nce askıya alınmasını sağladı. Askıya alınma sürecinde 2 bine yakın itirazı Muğla İl Çevre Müdürlüğü'ne bildiren inisiyatif, 30 günlük askı süresinin dolduğu gün Danıştay'a "planın yürütmesinin durdurulması" talebi ile başvurdu.

İnisiyatif bugün gerçekleştireceği basın açıklamasıyla, hazırlanacak olan Çevre Etki Değerlendirmesi raporu ve Danıştay'a yaptıkları başvuruyu kamuoyu ve basın ile paylaşacak. Deniz yağmasına karşı 14 yıldır mücadele yürüttüklerini söyleyen inisiyatif üyeleri, balık çiftlikleri üzerinden rant sağlamaya çalışanların piyasacılığına meydan okumak gerektiğinin de altının çizilmesi gerektiğini söylüyor.