13 yaşındaki çocuğa Erdoğan’a hakaret davası

Başbakan’ın Aydın mitingi sırasında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle göz altına alınan ve tartaklandığı iddia edilen 13 yaşındaki çocuğun hapsi isteniyor.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın mitingi sırasında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 13 yaşındaki çocuk için 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yerel seçimler öncesinde , 9 Mart'taki miting sırasında Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ilköğretim okulu öğrencisi M.S.Ö. hakkında Aydın Cumhuriyet Savcısı tarafında dava açıldı. Savcı hazırladığı iddianamede13 yaşındaki M.S.Ö.'nün Adli Tıp Kurumu'nda yapılan muayenesinde söylediği sözün "hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğine sahip olduğunu" söylerken, çocuğun 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi.

M.S.Ö.'nün avukatı ise yaptığı açıklamada müvekkilinin mağdurken sanık durumuna düşürüldüğünü ifade etti. Daha önce M.S.Ö.'nün Başbakan tarafından tartaklandığı yönündeki suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı vermişti.

"Başbakan ensemi sıktı"
M.S.Ö. yaşanan olaydan sonra yaptığı açıklamada şu şöyle konuşmuştu: ""Biz arkadaşlarla basketbol maçı için kapalının (spor salonu) önünde toplanacaktık. Ben erken gitmiştim, `Allah cezanızı seçimlerde verecek' gibi bir şeyler söyledim. O olaydan sonra beni yanına çağırdı korumalarıyla birlikte. Korumaları beni tartaklayarak seçim otobüsüne bindirdiler. Birinci basamağa çıktım. Başbakan Erdoğan sol elini enseme koydu ve sıktı. Ve orada tahribata yol açtı. Korumalar arkamdaydı. Birisi kilodumdan çekiyordu. Vatandaşlar vardı etrafta. Ve sıktı. `Neden yapıyorsun niye dedin' gibi sorular sordu. Ben de söyledim. Ondan sonra `Bırakın gitsin' dedi. Ama korumalar tartaklayarak aldılar beni. O esnada bir itişme vardı, Başbakan'ın eli omuzumdayken oldu. Arkadaşlarım görmedi. Etrafımda sadece vatandaşlar vardı. Bir tane çocuk bana vurdu. Başka tepki gösteren yoktu. Bir tane koruma polis arabasına bindikten sonra vurdu. Sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gittik, hastaneden rapor alındı. Dün akşam oldu. Bugün de adliyeye geldik."