ABD 11 Rus'u 'komplo' ile suçladı

Bir ABD mahkemesi, 11 kişilik bir Rus ajan ağının yüksek teknolojili mikroelektronikleri Rusya ordusuna ve istihbarat servislerine sattıklarını iddia etti.

Russia Today'in haberine göre, ABD'de bir mahkeme 11 kişiden oluşan bir Rus grubu, yüksek teknolojili mikroelektronikleri Rusya ordusuna ve istihbarat teşkilatlarına tedarik etmekle suçladı.

Adı geçen grubun dün gözaltına alındığı belirtildi. FBI'ın iddiasına göre, adı geçen şebeke Teksas merkezli trafik ışıkları ekipmanlarınının alım satımı ile uğraşan bir şirket üzerinden çalışıyordu. Şebeke, Rusya'da da bir tedarikçi şirket aracılığıyla çalışıyordu.

Yine FBI'ın iddiasına göre, ABD'deki firma üretici değildi, ancak 2002 yılından bu güne 50 milyon dolarlık mikroelektroniği Rusya'ya ihraç etti. Adı geçen teknolojinin uzun menzilli askeri sistemler, radar ve istihbarat sistemleri, silah yönlendirme sistemleri ve patlama tetikleyicilerinde kullanılıyor.

Şirketlerin 46 yaşındaki Aleksandr Fişenko isimli sahibi FBI tarafında Rus ajanı olmakla itham edildi. Suçlamalar arasında, ABD'de üretilen gelişmiş teknolojileri ele geçirmek ve Rus hükümetinin çıkarları doğrultusunda tedarikçilik yapmak da bulunuyor.

(soL - Dış Haberler)