IŞİD Hindistan'a saldırıp bölge istikrarını bozmak istiyor

IŞİD'in Hindistan'da gerçekleşecek saldırılarla bölge istikrarını bozmayı ve prestij sağlamayı planladığı öne sürüldü.

Dış Haberler

USA Today tarafından yapılan bir haberde, IŞİD'in Hindistan'a karşı saldırı gerçekleştirmek üzere plan yaptığı öne sürülüyor.

Pakistan Talibanı ile bağlantısı olan bir Pakistanlının, 32 sayfalık Urduca bir rapor ele geçirdiği de söylenirken, raporda saldırının amaçlarının da detaylandırıldığı bildiriliyor.

GÜNEY ASYALI CİHATÇILARIN KUTSAL KASESİ

Raporun Harvard'dan bir akademisyen tarafından çevrildiği ve istihbarat yetkilileri tarafından onaylandığı aktarılırken, eski bir CIA yetkilisi olan ve Brookings Institute'da çalışan Bruce Riedel, Hindistan'a yapılacak saldırının bölgede istikrarsızlık yaratacağını söylüyor.

Riedel, Hindistan'a saldırmanın Güney Asyalı cihatçıların Kutsal Kasesi olduğunu söylerken, böylesi bir saldırıyla IŞİD'İn bölgedeki cihatçılar arasında büyük prestij kazanabileceğini ve onları birleştirmeye çalışabileceğini aktarıyor.

BEYAZ SARAY DURUMU YAKINDAN İZLİYOR

Afganistan'da IŞİD üyelerinin bulunduğu bir süredir bilinirken, yeni iddialarla birlikte ABD'nin de Hindistan'a olası bir saldırı için önlem aldığı ve durumu yakından izlediği aktarılıyor.

ABD ve Pakistan yetkilileri arasındaki görüşmelerde de IŞİD'in bölgedeki varlığının konuşulduğu söyleniyor.