Kadıköy'de 13 kişi gözaltında: Yine zorla çıplak arama!

Dün Kadıköy'deki polis saldırıları sırasında çok sayıda kişi polis tarafından alıkonulurken, bu isimlerin 13'üne gözaltı işlemi yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında TKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Deniz Gülşen de bulunuyor.

Güncelleme: 18:04
Gözaltıların polis sorgusu işlemleri başladı.


Güncelleme: 17:32
Gözaltında tutulan 13 kişi gruplar halinde parmak izi alma işlemi için emniyete götürülüyor.


Güncelleme: 16:10
Emniyet dalga mı geçiyor?
Vatan Emniyete getirilen gözaltındaki 13 kişi için emniyetin yanlış yönlendirmesi ve gözaltı süresini bir gün daha uzatma çabası sürüyor. Avukatların sorusu üzerine sabah saatlerinde sorguyu yapacak savcının Uğur Seçkin olduğunu söyleyen emniyetin bu açıklaması üzerine savcıya ulaşan avukatlar "benim ilgim yok" yanıtını aldı.

Daha sonra emniyet yeni bir savcı ismi verirken, avukatların ulaştığı ikinci savcı olan Bayram Kapıcı da benzer şekilde gözaltılarla ilgisi olmadığını söyledi.

Emniyet yetkilileri, avukatların duruma tepki göstermesi üzerine bu kez "ilgili savcının dahili numarası" diyerek bir telefon numarası verirken, verilen dahili numaranın da gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınanların polis otobüsünde beklerken çekilmiş fotoğrafları:


Güncelleme: 14:48
Kadıköy'de gözaltına alınan 13 kişi hastaneden Vatan Emniyet'e götürülüyor.

Avukatlar savcıya ulaşamıyor. Gözaltıların serbest bırakılması için dilekçe verildi.


(soL - İstanbul) Kadıköy'de dünkü polis saldırıları sırasında 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 kişiden 6'sının TKP üyesi olduğu öğrenildi.

Gözaltı sırasında yoğun darp yaşandığı belirtilirken, gözaltına alınanların bir kısmı kontrol amacıyla Göztepe SSK Hastanesi'nde müşade altında tutuluyor. Avukatlardan aldığımız bilgiye göre hastanedeki işlemlerin bitmesinin ardından gözaltına alınan 13 kişi yeniden karakola götürülecek.

Öte yandan gözaltına alınan 2 kadının karakolda zorla çıplak aramaya maruz kaldığı öğrenildi.

Gözaltılara ilişkin gelişmeleri gün içinde aktaracağız...