Halkla dalga geçiyorlar: Fakir öğrenciye giysi kuponu

İlkokullarda türbanın önünü açmak üzere yapılan kıyafet serbestliği değişikliği ardından Bakan Nihat Ergün, fakir öğrenci ve ailelerine giysi kuponu dağıtabileceklerini söyledi.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, fakir-zengin öğrenci "ayrımına" karşı giysi kuponu dağıtabileceklerini dile getirdi.

Bugün birçok haber sitesi tarafından “Fakir ve dar gelirli ailelere Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den müjde var!” şeklinde sunulan haberde AKP’nin yoksul öğrenciler için nasıl bir önlem düşündüğü ortaya çıktı.

Bakan Ergün, serbestlikle birlikte sınıfsal ayrımın daha çok keskinleşeceği ve bazı ailelerin çocuklarına giyecek almakta zorlanacağı yönündeki sorular üzerine, “Bu komplikasyonlar doğacaksa mesela, o zaman sosyal politikaları mutlaka devreye sokmak lazım” diyerek 'giysi kuponu'nu verebileceklerini söyledi.

Ergün, “İlkokuldaki çocukların ailelerine, lisedeki çocukların ise kendilerine bu kuponlar verilir. Gitsinler, seçsinler. Anlaşmalı mağazalar olabilir mesela. Kendileri de seçebilirler. ‘Al sen bunu sen şunu giy, gibi bir yöntem değil yani” diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)