Diyanet İşleri Başkanı, Validebağ için ne demek istedi?

Diyanet İşleri Başkanı, Validebağ Korusu'na yapılmak istenen cami için konuştu. Görmez, ibadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya getirildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) işbirliği yaparak oluşturacağı 'KAGEM Orman Projesi'nin açılış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Validebağ'a yapılması planlanan cami için konuştu.

Görmez, camilerin ağaçlandırılmasına ve mezarlıkların yeşil alanlara dönüşmesi için başlatılan çalışmalara destek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığına teşekkür ederek, bütün Diyanet camiasına Orman Bakanlığı ile başlatılan çalışmaya destek olma davetini bildirdi.

'İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değil'
Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan cami inşaatına değinen Görmez, şunları söyledi:

"Birkaç gündür üzülerek İstanbul'un bir bölgesinde bir tartışmaya şahit oluyoruz. 800 metrekare üzerinde bir cami inşa edilecek. Bir tarafta mescit inşa etmek üzere insanlar görüyorsunuz, bir taraftan da ağaç sevgisi, 'ağaçlar kesilmesin' diye gösteri yapan insanlar görüyoruz. Her şeyden önce bu bize yakışmıyor. İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir.

'Tabiata karşı daha şefkatli olan kadın kalbi'
Proje konusunda KAGEM'in bütün üyelerine de teşekkür eden Görmez, "Zannediyorum onlar baktılar ki özellikle erkek kardeşleri bunun üstesinden gelemiyorlar. Tabiata karşı daha şefkatli olan kadın kalbini de harekete geçirerek, bunu başarabileceklerini gösterecekler inşallah" dedi.

Bu tür etkinliklerle amaçlarının sadece ağaç sayısını artırmak olmadığını vurgulayan Görmez, öncelikle amaçlarının insanla tabiat ilişkisini yeniden gözden geçirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.