Taşkın riskine karşı tahliye

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın riski nedeniyle Karaağaç Mahallesi'nde 500 kişinin, Değirmenyeni Köyü'nün ise tamamının tahliye edileceğini açıkladı.

DHA

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, akşam saat 21.00 sıralarında Meriç nehir debisinin 2500 metrekübe çıkmasının beklendiğini ve bu nedenle Karaağaç Mahallesi'ndeki 500 kişinin spor salonuna, Tunca Nehri kenarında bulunan Değirmenyeni Köyü'nün de tamamının güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verildiğini açıkladı. Vali Şahin, tedbiren Sağlık Bakanlığı'ndan, AFAD ve askeriyeden helikopter talep ettiklerini ve arama kurtarma ekiplerinin de Edirne'ye yönlendirildiğini söyledi.

Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması sonucu Meriç ve Tunca Nehri’nin taşmasıyla yaşanan sel felaketinde Lozan Caddesi'nin sular altında kalması nedeniyle tekerlekli araç geçişlerine kapatıldı. Bu nedenle Pazarkule'den Yunanistan'a karayolu ile geçişler durdu. Karaağaç Mahallesi'ne geçişler paletli askeri araçlarla sağlanacak. Meriç Nehri kenarındaki iş yerleri ile şehitlik sular altında kaldı. Denizi andıran görüntülerin yaşandığı yol boyunca, Kent ormanı ve Edirne İl Orman İşletmeleri Müdürlüğü binasını da sular altında bulunuyor.