Paraları 'sıfırlayan' Sümeyye Erdoğan babasından maaş almamış!

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından internete sızdırılan ses kayıtlarında Tayyip Erdoğan tarafından ‘paraları sıfırlamak’ için Bilal Erdoğan’a yardıma gönderilen Sümeyye Erdoğan, babasından ‘hiç maaş almadığını’ öne sürdü.

Betül Soysal Bozdoğan'ın ‘Yeni Türkiye'nin Kadınları’ adlı kitabında kendi hayat hikayesini anlatan Sümeyye Erdoğan, “Burada söylemekten bile hicap ediyorum ama çok ahlaksızca iftiralar atıldığı için kayıtlara geçsin istiyorum. Gerek fahri danışmanlık gerekse Genel Başkan danışmanlığı yaparken hiçbir zaman maaş ya da başka bir ücret almadım” dedi.

BABA, SARAY'A ÇIKINCA İSTİFA ETMİŞ

AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Star gazetesinin Sümeyye Erdoğan’a övgüler düzerek aktardığı haberde Erdoğan göreviyle ilgili şu ifadeleri kullandı; “Babamın cumhurbaşkanı seçilmesine kadar olan 4 yıllık süreçte babamın özel siyasi danışmanlığını yaptım. Son 1 yıldır da resmen partimizin Genel Başkan danışmanıydım. Babamın cumhurbaşkanlığı görevine gelmesiyle ben de Genel Başkan danışmanlığı görevimden istifa ettim.”

HAYALLERİNDE BELLİ BİR MESLEK YOKMUŞ

‘İş tanımı’nı da açan Sümeyye Erdoğan,  hükümetin politikalarıyla ilgili raporlar sunduğunu, iç ve dış basın takibi yaparak babasına gelişmeleri aktardığını ve dinlediği insanların taleplerini AKP’nin ilgili birimlerine aktardığını söyledi.

Erdoğan, hayallerinde ‘belli bir meslekten ziyade bir şehirde insanlara yardım etmek’ olduğunu da sözlerine ekledi.

'TEFSİR TOPLANMALARINI TADINI BAŞKA ŞEYDE BULAMIYORUM'

Özel hayatına dair bilgileri de paylaşan Sümeyye Erdoğan, boş zamanlarını nasıl geçirdiğini şöyle anlattı; “Arkadaşlarımla uzun yıllardır belli aralıklarla cemaatle sabah namazında bir araya geliriz. Fırsat buldukça farklı farklı camilerde ama en çok da Eyüp Sultan'da namaz kılar, duaya katılır sonra da vaktimiz varsa çıkışta simidimizi alır Piyer Loti'de gündoğumunu izler veya caminin çıkışındaki lokantalardan birinde çorbamızı içer ayrılırız. Buna sonradan bir de Tefsir okumalarını ekledik ki, bu toplanmalarımızın tadını başka bir şeyde bulamıyorum.”