Filistinli Alkhadi de katliamda yaşamını yitirdi

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yitirdiklerimiz arasında yer alan Filistinli Ahmed Alkhadi’nin arkadaşı patlamanın ardından isyan etti: “Gazze’de ölmedi burada öldü, ben ailesine ne diyeceğim!”

Ankara’da 128 kişinin yaşamını yitirdiği Barış Mitingi’nde Hatay’dan katılan Filistinli öğretmen  Ahmed Alkhadi de yaşamını yitirdi. Hatay Halkevi ile birlikte Cuma akşamı yola çıkan ve 10 Ekim Cumartesi günü bombalı saldırıda hayatını kaybeden isimlerden Ahmed Alkhadi Antakya’da cihatçı çetelere ve savaşa karşı mücadele için kurulan Yaşam Hakkı Meclisleri üyesiydi. Antakya’da yaşayan ve Halkevi üyelerine İngilizce ve Arapça dersler veren Ahmed Alkhadi’nin  cenazesi için durum netleşmezken, Filistin Elçi Müsteşarı Mabeel Alsarraj, Filistinli Ahmet Khaldi'nin cenazesini almak için Türkiye'ye gelmek istediği, ancak Mısır sınır kapısının kapalı olması nedeniyle sınırda bekletildiği bilgisini verdi. Müsteşar, İsrail'in Gazze Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki çatışmaları gerekçe gösterek Mısır sınır kapısı kapattığını da belirti. Filistin Konsolosluğu cenazenin Mısır üzerinden alınması için 11 Ekim Pazartesi günü resmi yazışmalara başlayacak.

Ahmet Khaldi'nin  ailesinin yaşadığı Gazze'de Cebalya mülteci kampında da taziye çadırı açıldı.

Necla Duran son yolculuğuna uğurlanıyor

Ahmed Alkhadi’nin de içinde olduğu ekiple yola çıkan ve katliamda hayatını kaybeden Necla Duran’ın cenazesi ise Antakya'nın Defne ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor. Duran için önce ailesinin evine yürüyüş düzenlendi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Yurdusev Özsökmenler ve HDP İl Eşbaşkanları'nın da bulunduğu kitle "Hırsız katil Erdoğan" sloganlarıyla Duran'ın evine geldi. Duran Aşağıokçular Mahalle Mezarlığı'nda yapılacak törenin ardından defnedilecek.