Haziran direnişinin 4. yıldönümünde, Kadıköy'de buluşuldu

Haziran Direnişi'nin dördüncü yıldönümünde, Kadıköy'de Süreyya Operası önünde bir araya gelindi, sloganlar eşliğinde Moda'ya yüründü.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Örgütü, Haziran direnişinin yıldönümünde, Kadıköy’de Süreyya Operası önünde buluştu.

Buluşma, "Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok", "Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez" sloganlarıyla başladı.

Yürüyüşte, "Her yer Taksim, her yer direniş"sloganları atılarak, Kadıköy halkı sokağa davet edildi.

Moda'da "Boyun eğme, memlekete sahip çık" sloganları atılırken, direnişte yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın adının verildiği Ayvalıtaş Parkı'ndaki Berkin Elvan heykeline"Berkin'e sözümüz devrim olacak" sloganı eşliğinde karanfil bırakıldı. 

'İSTERSENİZ TÜRBEYE ÇAPUT BAĞLAYIN, BU HALK SİZE DİRENİR'

TKP Merkez Komite üyesi Mehmet Kuzulugil, buluşmada yaptığı konuşmada "Biz her seferinde yeniden başlamaya hazırız ama aslında hiçbir zaman yeniden başlamıyoruz, boyun eğmeyenlerin ilerici birikimi Gezi'den önce de sonra da vardı. Bu topluma kafa tutanların en büyük batıl inancı kendilerine boyun eğileceğidir ama bu halk size boyun eğmez. İstediğinizi yapın, isterseniz türbeye çaput bağlayın, isterseniz Suudi şeyhlerin otellerinde kalıp şeytan taşlayın, bu halkı bitiremezsinizi bu halk size direnir, emekçi halk size direnir" ifadelerini kullandı.

Kadıköylüler, "Bu halk sana boyun eğmez" sloganıyla buluşmalarını sonlandırdı.