Avrupa Adalet Divanı'nın türban kararına Bozdağ'dan tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Adalet Divanı'nın iş yerinde türban takmanın yasaklanabileceğine dair kararına tepki gösterdi. Bozdağ, "AB Adalet Divanının aldığı bu yasakçı karar, din ve vicdan hürriyetinin, insan haklarının ve AB değerlerinin mahkeme kararıyla imhasıdır" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Adalet Divanı'nın "İşverenler çalışanların dini sembol niteliğinde kıyafet giymelerine yasak getirebilir" diyerek, iş yerinde türban takmanın yasaklanabileceğine dair verdiği karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bozdağ, Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'nın insan haklarını ve çalışma hakkını yok sayan bir karar verdiğin savundu.  

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği Adalet Divanı, AİHS, tüm insan hakları sözleşmeleri, AB değerleri ve evrensel hukuku yok sayan, çiğneyen bir karar vermiştir. AB Adalet Divanı, inancı gereği başörtülü bir Müslümanı işten çıkaran şirketi haklı bulan Belçika mahkemesi kararını hukuka uygun bulmuştur. Adalet Divanı kararına göre, Avrupa'da işverenler, 'işyeri kuralı' olarak başörtüsü yasağı koyabilecek/yasağa uymayanı işten çıkarabilecektir. Bilinmeli ki; yazılı işyeri kuralı ile başörtüsü yasağı, insan haklarının, din ve vicdan hürriyetinin, çalışma hakkının tartışmasız ihlalidir. AB Adalet Divanı'nın, insan hakları, din ve vicdan hürriyeti ve çalışma hakkını yok sayan, çiğneyen kararı, bu gerçeği değiştirmez/değiştiremez. AB Adalet Divanının aldığı bu yasakçı karar, din ve vicdan hürriyetinin, insan haklarının ve AB değerlerinin mahkeme kararıyla imhasıdır."