Ankara'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna kimdir: Dikkat çeken bilgi!

AKP'nin Melih Gökçek'in yerine belediye başkan adayı olarak gösterdiği Mustafa Tuna'nın geçmişinde neredeyse tüm AKP'lilerde olduğu gibi Cemaat izi çıkarken, Tuna'nın asıl dikkat çekici özelliği Sincan'ı tarikat ve cemaatlerin merkezi haline getirmiş olması. Sincan aynı zamanda Erdoğan'ın Ankara'daki "gözde" ilçesi olarak biliniyor.

Haber Merkezi

AKP'nin tek başına iktidara geldiği seçimde milletvekili seçilen Mustafa Tuna, 2002'den bu yana AKP içinde yer alıyor.

2009 ve 2014 seçimlerinde Sincan Belediye Başkanı seçilen Tuna, şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Tuna, Sincan'ı tarikat ve cemaatlerin merkezi haline getiren isim olarak biliniyor.

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

1957 yılında Şarkışla'da doğmuştu. 1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesinden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı aldı.

1982-1983 yıllarında ABD'de eğitim gördü. “Atıksu Arıtma Tesisleri Maliyet İndeksi ve Debi–Maliyet İlişkileri” konusundaki tez çalışmasını tamamlaması üzerine, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında kendisine Doktor Yüksek Mühendis unvanı verildi.

1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kuruldan Doçent unvanı aldı.

Özel sektördeki uygulama çalışmalarına paralel olarak, çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürdü. Ulusal ve uluslararası ölçekte çok sayıda bilimsel yayın yaptı.

İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesi.

2002–2007 yılları arasında Ankara Milletvekili olarak görev yapmış olup bu süreç içerisinde AGİTPA Türk Grubu Üyeliğinde birçok uluslararası temasta bulundu.

29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığına seçildi.

CEMAAT'TEN ÖDÜL

Mustafa Tuna'nın özgeçmişinde yer alan bu resmi ifadeler dışında dikkat çeken başlıklardan biri de Cemaat'ten 2010 yılında aldığı ödül oldu.

Tuna'yı 2010 yılında makamında ziyaret eden Cemaat'in "Türkçe Olimpiyatlar" ekibi, Tuna'ya bir de ödül vermiş.

SİNCAN: AKP'NİN GERİCİLİK MERKEZİ...

Sincan uzun yıllardır AKP tarafından adeta tarikat ve cemaat örgütlenmelerinin merkezi haline getirildi.

Bizzat AKP desteğiyle birçok gerici yapılanma Sincan'ı merkez yaparken, ilçe aynı zamanda Erdoğan'ın da "gözde" yerlerinden.

Erdoğan, Ankara'da birçok mitingini Sincan'da yapıyor.

Son olarak AKP'nin kuruluş yıl dönümü etkinliği de Sincan Harikalar Merkezi'nde yapılmıştı...