Zonguldak Belediyesi taşeron işçileri isyan etti

Maaşlarını düzenli alamayan bu nedenle ekonomik ve psikolojik baskı altında olduklarını ifade eden Zonguldak Belediyesi taşeron işçileri ekonomik ve ailevi sebeplere bağlı olarak iki işçinin peş peşe intihar etmesinin ardından isyan etti.

Zonguldak Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 29 yaşındaki Selçuk Ar’ın, ekonomik sıkıntıları nedeniyle kendisini elektrik kablosuyla tavana asarak yaşamına son vermesinin ardından işçiler dün bir eylem gerçekleştirdi.

Zonguldak Belediyesi'nde çalışan taşeron işçiler dün gerçekleştirdikleri eylemde bir türlü düzenli ödenmeyen maaşlarından, psikolojik baskı ve işten atılma tehditlerinden dolayı tepkilerinin dile getirdi.

Fen İşleri Müdürlüğü Su İşleri'nde taşeron işçi olarak çalışan ve borçlarından dolayı sıkıntı içinde olduğu bilinen Selçuk Ar’ın ardından bir araya gelen arkadaşları dün gerçekleştirdikleri eylemde bir basın açıklaması yaptı. Madenci anıtında yapılan basın açıklamasında maaş almakta sıkıntı çektiklerini belirten işçiler, Selçuk Ar’ın 4 ay içinde intihar eden ikinci işçi olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e seslenen işçiler, "Dört ayda iki arkadaşımız ekonomik nedenlerden dolayı intihar etti. Daha kaç arkadaşımızın intihar etmesini bekliyorsunuz?" diye sordu.

Açıklamada "taşeron işçisi köle değildir!", işçilerin birliği taşeronu yenecek!", "susma haykır, taşerona hayır!" sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından işçiler Genel Maden İşçileri Sendikası' na yürüdü.

(soL- Zonguldak)