AKP faşizmine geçit vermeyeceğiz!

Türkiye Komünist Partisi KCK operasyonu ve AKP baskılarına karşı Kadıköy’de bir yürüyüş düzenledi. AKP'nin son dönemde artan baskı ve tutuklama operasyonlarına karşı yapılan yürüyüşte ‘AKP faşizmine geçit verilmeyeceği' vurgulandı.

Türkiye Komünist Partisi KCK operasyonu ve AKP baskılarına karşı Kadıköy’de bir yürüyüş düzenledi. ‘AKP faşizmine geçit vermeyeceğiz’ başlıklı basın açıklamasında hükümete karşı olmanın yasaklanmasından hükümet karşıtı her türlü davranış ve etkinliğin bölücü ve darbeci olarak damgalanmasından kaygı duyulduğu belirtildi.

Kadıköy Altıyol'da başlayan yürüyüşte sık sık “Faşizmine geçit vermeyeceğiz” ve “Kardeşlik ve barış sosyalizmde” sloganları atıldı.

“Hükümete karşı olmanın yasaklanmasından kaygı duyuyoruz”
TKP adına basın açıklamasını yapan TKP MK üyesi ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Kuzulugil şöyle konuştu: “Kaygı duyuyoruz ama kaygılı değiliz ülkemizi görüyor nereye gittiğini biliyor ve bu gidişe dur diyecek olan gücü de toplumumuzun içinde görüyoruz. Kaygı duyuyoruz çünkü ülkemizde siyasal alanın hükümet partisi tarafından düzlenmesinden hükümete karşı olmanın yasaklanmasından hükümet karşıtı her türlü davranış ve etkinliğin bölücü ve darbeci olarak damgalanmasından kaygı duyuyoruz” dedi.

“Emekçi halk için gelecek karartılıyor”
Emekçi halk için geleceğin karartılmaya çalışıldığını belirten Kuzulugil, buna karşı söz söyleyen aydınların baskıcı yöntemlerle susturulmaya çalışılmasından kaygı duyduklarını dile getirdi.

Kaygılarının sadece ülkelerinde yaşadıklarından kaynaklanmadığını belirten Kuzulugil, ülkenin yeniden tasarlandığını ve 2. cumhuriyetin ülkeyi yeniden düzenlediğini gördüklerini söyledi. Bu düzenlemenin ABD emperyalizmin ve AKP’nin halk düşmanlığında ortaklaşması olduğunu belirten Kuzulugil, ceberut Başbakan’ın ülkeyi sadece kendi bildiği gibi değil emperyalist patronların buyurduğu gibi yönetmek istediğini bildiklerini dile getirdi.

“AKP halkın aydınlanma iradesiyle mutlaka tanışacak”
Ülkenin Kürt sorunundan işsizlik ve yoksulluğa kadar pek çok konuda kıvama getirilmek istendiğini belirten Kuzulugil, bu ülkenin ülke insanlarının halkların bu plana sonsuza kadar uymayacağını bildiklerini ifade etti. Kendini çok güçlü hisseden AKP’nin halkın aydınlanma iradesiyle mutlaka tanışacağını ve kendilerinin tanıştıracağını vurgulayan Kuzulugil, faşizme geçit vermeyeceklerini söyledi.

“AKP’ye karşı uyanık olacağız!”
‘Bu ülkenin komünistleriyiz, ülkeyi gericiliğe, karanlığa, faşizme ve emperyalizme teslim etmeyeceğiz’ diyen Kuzulugil, AKP’nin ülkeye ilişkin tasarımlarında kendisini zaman zaman demokratik göstermeyi başarabildiğini ve solun içinden de kendisine destekçi çıkarabildiğini hatırlattı. Bu konuda zamanında AKP’ye destek olan samimi solcuların nasıl bir bedel ödendiğini hatırlaması gerektiğini belirten Kuzulugil, bu ülkede faşizme geçit vermeyeceklerini ve AKP’ye karşı uyanık olacaklarını dile getirdi.

(soL - İstanbul)