Gülse Birsel'in keyfi yerinde: 'Evet' ya da 'Hayır' onu hiç ilgilendirmiyormuş

AKP başkanlık sistemi için ülke genelinde hayırcılara saldırmaya devam ederken, Aydın Doğan'ın "amiral gemisi"nde köşe yazarlığı yapan Gülse Birsel, "Evet veya hayır çıkması beni artık zerre kadar ilgilendirmiyor!" derken, sadece film izlediğini söyledi...

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, referandum öncesi "evet" veya "hayır"ın kendisini zerre kadar ilgilendirmediğini açıklayarak, "'Evet!', 'Hayır!' diye herkesin bağırıp durduğu şu günlerde, siyasetten feci sıkılmış, tartışmalara ilgimi kaybetmiş, sadece film seyretmeye karar vermiş biriyim ve çok radikal bir laf edeceğim: Evet veya hayır çıkması beni artık zerre kadar ilgilendirmiyor!" dedi.

Bu sözlerin ardından bir de akıl dağıtma çabasına giren Birsel, "Düşman yok karşınızda! Yabancı ülkede karşılaşsanız “Aaa Türk müsünüüüz?” diye üzerine atlayıp sohbet edeceğiniz, yol soracağınız, tavsiye alacağınız vatandaşınız var! Vatan haini filan yok. Bir anayasa taslağını beğenmiş veya beğenmemiş insanlar var sadece. Mantıklı, makul, sakin, nazik olun! Allah akıl vermiş, nerede o kardeşim? Kullansana arada? Biraz uzun vadeli düşünsene yahu! Siyasetçi, bunu sana diyorum, gözünü kaçırma!" ifadelerini kullandı.