KTÜ'deki özel güvenlik terörüne karşı ortak açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerine yönelik uygulanan özel güvenlik terörü yapılan ortak basın açıklamasıyla kınandı.

Bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde TKP, ÖDP, Halkevleri, TEÇM (Trabzon Emek ve Özgürlük Meclisi) ve KESK, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yaşanan özel güvenlik saldırılarına karşı ortak bir basın açıklaması yaptı.

Siyasi partiler ve emek örgütleri adına basın açıklaması okuyan Muhammet İkinci şunları ifade etti:

“Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) kaygı verici olaylar yaşanmaktadır. Üniversite bünyesinde ortaya çıkan gerilim ve şiddet içeren bu tabloyu onaylamamız ve kabul etmemiz mümkün değildir.

Şehrimizin gözbebeği üniversitemizde cereyan eden ve kamuoyunda endişe uyandıran gelişmelerden üniversite yönetimi sorumludur. Birey olarak hepimizin siyasi düşüncesi vardır. Öğrencimizde bizden farklı değildir. Geleceğe dair düşünceleri olmalı. Sonuçta oy kullanacaklar. Siyaseti okulun dışında tutarsanız, o zaman özgür olamazsınız. Siyaset mutlaka olmalı ama şiddete dönüşmemelidir. Öğrenci gelecekte siyasetçi de olabilir.’Özgür ortamlarda üretkenlik her zaman daha fazladır’ sözlerini rektör Süleyman Baykal'a hatırlatıyoruz. O zaman bu düşünceleriniz kamuoyunda dikkat uyandırmış, takdir toplamıştı. Bugün önümüzde duran tablo seçimler öncesi ortaya koyduğunuz anlayışla bağdaşmamaktadır.

Üniversitede giderek artan ve özel güvenlik güçleri marifetiyle tırmandırılan bir gerilim mevcuttur. Bu tansiyon bir an önce düşürülmelidir. KTÜ bu görüntülerle anılmayı ve ülke gündeminde yer işgal etmeyi hak etmemektedir.

Sayın Baykal, kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapınız. Seçim öncesi yaptığınız açıklamalarla gösterdiğiniz iletişim becerisini kullanıp, sorunların çözümü için diyalog kanallarını açık tutunuz.

Sizden YÖK'çü ve yasakçı bir anlayışa teslim olmanızı değil, üniversitemizde yaşanan sorunların giderilmesine yönelik olarak acil adımlar atmanızı bekliyoruz.”

(soL- Trabzon)