Maraş merkezli 7,7 büyüklüğünde deprem: Çok sayıda kentte yıkım var

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi.

Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 6 Şubat saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Çok sayıda kentte evler yıkıldı. Depremin ardından çok sayıda şiddetli artçı sarsıntı gerçekleşti. Binlerce yurttaşımız yaşamını yitirdi.

AFAD Deprem Dairesi depremin derinliğinin 7 km olarak ölçüldüğünü duyurdu.

Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünü Gaziantep olarak kaydederken, büyüklüğünü 7,7 olarak bildirdi.

Saat 13.24'te ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 7,6, merkez üssünü Elbistan olarak duyurdu.

DEPREMİN ARDINDAN 4. GÜN (9 ŞUBAT)

GÜNCELLEME: 23.40

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 674 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Oktay yaralı sayısını 72 bin 879 olarak açıkladı.

GÜNCELLEME: 23.39

Dünya Bankası, 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlanacağını duyurdu.

GÜNCELLEME: 23.02

Kahramanmaraş’a kurulan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait sahra hastanesi hizmet vermeye başladı.

GÜNCELLEME  23.00

Türkiye Komünist Partisi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin dördüncü gününe ilişkin bilgilendirme metnini yayımladı.

Birçok bölgeye merkezi otoriteden önce TKP ekiplerinin ulaştığına dikkat çeken açıklamada "Yaşamak ve yaşatmak için azimle mücadele veren insanlarımızdan güç alıyor, bu güçle bizi kurtaracak olanı, örgütlü hareket etme yeteneğini artırmaya çabalıyoruz" ifadelerine yer verildi.

GÜNCELLEME 19.31

BOTAŞ, Kahramanmaraş ile Pazarcık ve Narlı, Gaziantep ile Nurdağı ve Islahiye, Hatay'ın Reyhanlı ve Hassa ilçelerine şehir giriş istasyonlarına doğalgaz verildiğini bildirdi. BOTAŞ, yarın Hatay il merkeziyle Kırıkhan ilçesi şehir giriş istasyonlarına doğalgaz verilmesinin planlandığını duyurdu.

GÜNCELLEME: 17.50

Kamu görevlileri deprem bölgesinde 5 milyon liraya kadar olan mal ve hizmet gereksinmeleri ihalesiz alabilecek.

Okullar 20 Şubat’a kadar tatil edildi

GÜNCELLEME: 17.30

Maraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm Türkiye'de okulların bir hafta daha tatil edildiğini duyurdu.

GÜNCELLEME: 17.20

Meclis Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı'nın OHAL yetkisi isteyen tezkeresini kabul etti.

GÜNCELLEME: 17.15

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ve Suriye'deki depremin faturasının 4 milyar doları bulacağı tahmininde bulundu.

Yaşamını yitirenlerin sayısı 16 bini aştı

GÜNCELLEME: 9 Şubat 17.00

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 16 bini aştığını, yaralı sayısının 64 bin 194 olduğunu ifade etti.

GÜNCELLEME: 16.45

Osmaniye'de enkazlardan çıkarılan cesetlerin, soğuk hava deposu ve mezbahanelerde bekletildiği bildirildi.

Ahmet Ercan: Yaklaşık 215 bin kişi göçük altında olabilir

GÜNCELLEME: 16.25

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 215 bin kişinin göçük altında olabileceğini söyledi.

GÜNCELLEME: 16.20

Maraş merkezli iki büyük depremin üzerinden 4 gün geçmesine karşın devlete ait yardım ekipleri henüz çoğu bölgeye ulaşabilmiş değil. Birçok ilçede enkaz altında kalan ya da kendi imkânlarıyla kurtulan yurttaşlar kaderine terkedilmiş halde iken, Kızılay krizle 'mücadele'yi bağış kampanyası fırsatına çevirdi.

GÜNCELLEME: 16.05

Türkiye geneli memur maaşları 4 gün erkene çekildi. 11 Şubat’ta maaşlar ödenecek.

GÜNCELLEME: 16.00

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde bulunan okullarda devam şartının aranmayacağını açıkladı.

GÜNCELLEME: 15.20

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, 'Seçimlerin zamanında yapılması zor' açıklamasında bulundu.

GÜNCELLEME: 14.45

Maraş depreminin ardından fay hattında 3 metre kayma tespit edildiğini söyleyen Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, depremin Marmara fayını etkilemesinin bilimsel olarak mümkün olmadığını belirtti.

GÜNCELLEME: 14.22

Elektrik Mühendisleri Odası, çadırkentlerin kurulum ve elektrifikasyonuna gönüllü destek için AFAD'a başvurdu ancak AFAD reddetti.

DSÖ'den deprem sonrası salgın uyarısı: Su kaynaklı enfeksiyon riski arttı

GÜNCELLEME: 11.30

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, Suriye’yi de etkileyen Türkiye’deki depremde su ve kanalizasyon sistemlerinde oluşan zarar nedeniyle enfeksiyon riskinin arttığını söyledi.

GÜNCELLEME: 11.05

AFAD, Şanlıurfa'daki arama kurtarma çalışmaları tamamlandığını belirterek, ekiplerin depremden etkilenen diğer bölgelere sevk edildiğini açıkladı.

GÜNCELLEME: 11.00

Naci Görür, 'İstanbul’da en fazla 7,5 bekliyoruz. İstanbul’da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur' dedi.

GÜNCELLEME: 10.50

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla HSK'nın başka illerde görev yapan savcılardan deprem bölgesindeki il ve ilçelere görevlendirdiği savcı sayısı 206’ya ulaştı.

GÜNCELLEME: 10.00

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden etkilenenlerin birinci ve ikinci dereceden yakınları, e-Nabız sistemi üzerinden yakınlarına ilişkin bilgi alabilecek.

Naci Görür deprem riski olan illeri tek tek sayıp uyardı

GÜNCELLEME: 09.40

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür deprem riski olan illeri açıkladı.

GÜNCELLEME: 09.00

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki firar girişimi sonrası 3 mahkumun hayatını kaybettiği bilgisi doğrulandı.

Ölü sayısı 12 bini geçti

GÜNCELLEME: 08.10

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 391 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 914 kişinin yaralandığını bildirdi.

GÜNCELLEME: 01.30

Gece saatlerinden itibaren sosyal medya platformundaki kullanıcılar Twitter hesaplarının paylaşıma kapatıldığını fark etti.

GÜNCELLEME: 00.45

İktidarın Twitter'dan soL Haber, Sözcü Gazetesi, İsmail Saymaz, Sedat Peker, Birgün Gazetesi ve daha birçok hesabın kapatılmasını talep ettiği belirtiliyor.

GÜNCELLEME: 00.25

Deprem bölgesinde yardım alanından konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, 'Bu sistem çökmüş, bunun düzeltilecek tarafı kalmamış. ‘Bunun sorumluları istifa etsin’, yetersiz bir taleptir.' dedi.

3. GÜN (8 Şubat)

12 kişinin enkaz altında olduğu binadan önce Kuran kursu kasası çıkarıldı

GÜNCELLEME: 23.15

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Haydarlı Caddesi 12. Sokak’ta enkaz altında 12 kişi canlı olarak kurtarılmayı beklerken önce binadaki Hicret Kuran Kursu’na ait kasa çıkarıldı.

GÜNCELLEME: 23.05

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı.

GÜNCELLEME: 22.10

Deprem bölgesine gönüllü olarak gitmek isteyen sağlık emekçileri, mülki amirliklerin izinleri iptal eden yazılarıyla engelleniyor.

GÜNCELLEME: 21.05

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından deprem bölgesine gidecek gönüllüler için ek Yüksek Hızlı Tren seferi konuldu.

GÜNCELLEME: 19.15

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız' açıklamasını yaptı.

GÜNCELLEME: 18.05

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından toplam yüzde 16,2 değer yitiren Borsa İstanbul'da bugünkü işlemler iptal edildi. Borsa 5 gün kapalı kalacak.

Hiçbir uzmanlığı yok: AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü ilahiyat fakültesi mezunu çıktı!

GÜNCELLEME: 17.22

Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu'nun afetlerle ilgili hiçbir uzmanlığı olmadığı ortaya çıktı.

GÜNCELLEME: 16.50

Sosyal medyaya kısıtlama getirildi.

GÜNCELLEME: 16.45

VİDEO | Erdoğan şimdi de deprem için 'kader planı' dedi.

GÜNCELLEME: 16.30

Türk Tabipleri Birliği (TTB) kendilerine ulaşan ilk haberlere göre, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından üç ilde 10 meslektaşlarının yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

GÜNCELLEME: 16.08

Adıyaman'da halk Ulaştırma Bakanı'nı ve Ankara'dan gelen yetkilileri protesto etti.

Prof. Dr. Ercan: Hesaplarıma göre 200 bin kişi göçük altında

GÜNCELLEME: 15.15

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hesaplamalarının 200 bine yakın kişinin göçük altında kaldığı yönünde olduğunu belirtti, 'Bizim yeniden bir ülke kurmamız gerekiyor' dedi.

GÜNCELLEME: 15.00

AFAD depremde yaşamını yitirenlerden kimliklendirilemeyenlerin 24 saat bekleme süresinin ardından DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınarak toprağa verileceğini duyurdu.

'Deprem bölgesindeki TKP’li sağlıkçılar anlatıyor: Kaos var ama dayanışma da var'

GÜNCELLEME: 14.00

Deprem bölgesine gönderilen sağlık çalışanları yaralılara müdahaleye başladı. Yıkımdan kurtulan hastaneler kısmen kullanılmaya başlandı. Bölgede görevli TKP’li sağlıkçılar izlenimlerini soL’a anlattı.

GÜNCELLEME: 13.54

Erdoğan, 'Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6444' dedi. "Milletimizden sabır bekliyoruz" diyen Erdoğan "Provokatörlere fırsat vermemenizi istiyorum, basın mensubu arkadaşlarımdan provokasyona fırsat verenlere fırsat vermemelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

DSÖ deprem için '3. seviye acil durum' ilan etti

GÜNCELLEME: 12.57

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan "3. Seviye Acil Durum" ilan ettiklerini duyurdu.

GÜNCELLEME: 12.40

Deprem nedeniyle 10 ilde 3 ay süreyle ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. OHAL ilanı 9 şubat günü TBMM Genel Kurul onayına sunulacak.

GÜNCELLEME: 12.30

Bir önceki günü yüzde 8'i aşan kayıpla kapatan Borsa İstanbul'da düşüşün devam etmesi üzerine iki defa devre kesici uygulandı.

Depremde ölenlerin sayısının 7 bini aştığı açıklandı

GÜNCELLEME: 12.00

Maraş merkezli depremde şimdiye kadar 7 bin 108 kişinin hayatını kaybettiği, 40 bin 910 kişinin yaralandığı açıklandı.

GÜNCELLEME: 11.30

SGK, depremden etkilenen bölgelerde ikameti bulunanlar için raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemeleri bir defaya mahsus reçetesiz temin edilebileceğini açıkladı.

'İktidar seçim öncesi OHAL'i fırsat olarak değerlendirebilir'

GÜNCELLEME: 11.15

soL yazarı Kadir Sev, Erdoğan'ın deprem nedeniyle ilan ettiği OHAL'ın seçime üç ay kala geniş bir manevra alanı tanıyabileceğine dikkat çekti.

GÜNCELLEME: 10.00

Kahramanmaraş'taki depremin ardından binlerce kişiye ulaşılamazken ODTÜ Biyoloji Bölümü ders kaydı yaptıramayan öğrencilerden 'bilinç kaybı' raporu istedi.

GÜNCELLEME: 09.45

Antakya'da bulunan TKP heyeti, bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, kriz masasından yurttaşların battaniye, kıyafet, yiyecek, içecek ihtiyaçlarını temin ediyor.

AFAD duyurdu: Can kaybı 6 bin 234'e yükseldi

GÜNCELLEME: 09.38

AFAD Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 ilde toplam can kaybının 6 bin 234'e yükseldiğini duyurdu.

GÜNCELLEME: 08.10

Olumsuz hava koşulları nedeniyle engelli ve hamile kamu personelleri Karaman ve Bilecik'te 3'er gün, Kocaeli'nde ise 8 Şubat'ta idari izinli sayılacak.

GÜNCELLEME: 07.30

İskenderun Limanı'nda çıkan yangın üç gündür sürüyor.

GÜNCELLEME: 03.00

Depremin etkilediği illerden olan Hatay'da bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Çok net söyleyeyim, bu sürecin başlıca bir sorumlusu varsa oda Erdoğan'dır. Protokoller, bürokrasi bitti' dedi.

GÜNCELLEME: 02.30

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini duyurdu.

Erzincan-Bingöl fayı için uyardı: 'Yakında kırılır'

GÜNCELLEME: 01.40

Prof. Dr. Naci Görür Erzincan-Bingöl fayı için uyardı: 'Yakında kırılır'

GÜNCELLEME: 00.50

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2. GÜN (7 ŞUBAT)

GÜNCELLEME: 23.10

TKP, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ikinci gününe ilişkin bilgilendirme metnini yayımladı.

'Sanki buradan vazgeçilmiş gibi'

GÜNCELLEME: 22.55

TKP'nin arama kurtarma ekipleriyle birlikte Hatay'daki deprem bölgesinde bulunan TKP Merkez Komite Üyesi Ozan Yılmaz, 'Sanki buradan vazgeçilmiş gibi. Bu düzen, kriz yönetmekte başarısız ve böyle de bir derdi yok' dedi.

GÜNCELLEME: 22.10

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 10 ilde mücbir sebep ilan edildiğini açıklayarak, bu illerdeki vergi borçlarının 31 Temmuz tarihine ertelendiğini duyurdu.

TKP'nin topladığı yardımlar deprem bölgesine ulaştı

GÜNCELLEME: 21.10

TKP'nin çağrısıyla toplanmaya devam edilen dayanışma kolileri deprem bölgesine ulaştı.

GÜNCELLEME: 21.10

HDP'li belediyenin topladığı deprem yardımına el konuldu.

GÜNCELLEME: 20.09

Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki duruma ilişkin konuşan bir yurttaş, 'Millet binanın altında kaldı. Enkazın altında cenaze var. Elimizle kazıdık, bir babayı kurtardık' dedi.

GÜNCELLEME: 17.49

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla seferberlik halindedir. Sahada olmayan ekip yok. Hiçbir afette milletimize mahçup olmadık' dedi.

GÜNCELLEME: 16.55

Gazeteci Enver Aysever ve Merdan Yanardağ hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan soruşturma başlatıldı.

GÜNCELLEME: 15.30

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde depremde enkaz altında kalan AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

10 ilde OHAL ilan edilecek

GÜNCELLEME: 15.05

Erdoğan, 'Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. 10 ilde OHAL ilan ediyoruz' dedi.

GÜNCELLEME: 14.30

UNICEF Sözcüsü James Elder, 'Türkiye’nin güneyini ve Suriye’nin kuzeyini dün sabah vuran depremler binlerce çocuğu öldürmüş olabilir' ifadelerini kullandı.

GÜNCELLEME: 14.09

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, Anadolu yarımadasını 3 metre batı yönünde kaydırdığını söyledi.

GÜNCELLEME: 12.42

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun ulaşıma açıldığını bildirdi.

GÜNCELLEME: 12.33

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artış iddialarına yönelik ülke genelinde denetimler başlatıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a araç girişi durduruldu

GÜNCELLEME: 12.10

Depremle ilgili sevkiyat yapan araçlarla, görevli araçlar hariç Maraş, Hatay ve Adıyaman'a girişin saat 11.00 itibarıyla 48 saat boyunca durdurulduğu açıklandı. 

GÜNCELLEME: 11.50

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 419'e yükseldiğini açıkladı, 10 ildeki yaralı sayısının da 20 bin 534 olduğunu kaydetti.

GÜNCELLEME: 11.36

BOTAŞ, doğalgaz hatlarındaki hasar onarım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

GÜNCELLEME: 10.43

İskenderun Limanı'nda dün depremin ardından devrilen konteynerlerde çıkan yangın sürüyor.

TKP MK üyesi Salih Bostancı: AKP Antakya'dan vazgeçmiş görünüyor, yardım çığlıkları geliyor

GÜNCELLEME: 10.05

TKP MK üyesi Salih Bostancı, 'AKP Antakya'dan vazgeçmiş görünüyor. Her binadan imdat sesleri geliyor' dedi. 

GÜNCELLEME: 09.50

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesinde her şeyin kontrol altında olduğunu öne sürerek tek sıkıntının ‘yanlış haberler’ olduğunu iddia etti.

Depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 381'e yükseldi

GÜNCELLEME: 09.45

Kahramanmaraş'ta dün 04.17 ve 13.24'te meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde can kaybı 3 bin 381'e yükseldi.  Depremlerde yaralı sayısının 20 bin 426'ya yükseldiği bildirildi. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının ise 5 bin 775 olduğu açıklandı.

GÜNCELLEME: 09.42

On ili vuran depremin ardından Zonguldak, Soma ve Amasya'dan yüzlerce madenci arama kurtarma çalışmalarına katılmak için deprem bölgesine ulaştı.

Antakya'da TKP heyeti arama kurtarma çalışmalarına başladı

GÜNCELLEME: 09.30

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Antakya'da büyük bir yıkım tablosu görüldü. Depremin üzerinden geçen 24 saat boyunca neredeyse hiç arama kurtarma çalışmaları ekibi görülmedi. Antakya'ya ulaşan TKP heyeti, yardım ve arama kurtarma çalışmalarına başladı.

GÜNCELLEME: 08.55

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, deprem sonrası hastanelerin durumuna ilişkin, "İskenderun Devlet Hastanesi tamamen çöktü. Eski Antakya Devlet Hastanesi tamamen çöktü. Şehir Hastanesi'nin belirli bir bölümü hasar gördü. 3 özel hastaneden bir tanesi çöktü. Araştırma Hastanesi hasar gördü" dedi.

GÜNCELLEME: 08.44

Milli Savunma Bakanlığı, YPG'nin Tel Rıfat'tan Öncüpınar Hudut Karakolu'na çok namlulu roketatarlı saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

GÜNCELLEME: 07.18

İskenderun Limanı'nda depremde devrilen konteynerlerde çıkan yangın devam ediyor

Afyon-Konya yolu saatlerdir kapalı: Arama-kurtarma araçları ve ekipler bekliyor!

GÜNCELLEME: 06.57

Dün akşamüstü saatlerinde kapanan Afyon-Konya Yolu 12 saati aşkın bir süredir açılmadı. Deprem bölgesine ulaşmayı bekleyen sayısız AFAD ekibi, arama kurtarmada kullanılacak araçlar, depremzede yakınları ve gönüllüler yolun açılmasını bekliyor.

GÜNCELLEME: 05.55

Görevlendirilen Deniz Kuvvetlerine ait TCG İskenderun gemisi, depremde yaralananları almak için İskenderun Limanı'na yanaştı. Limana ambulanslarla sevk edilen yaralılar, ekiplerce gemiye alınmaya başlandı. Yaralılar, tedavileri için Mersin'e sevk edilecek. 

Suriye Sağlık Bakanlığı: Ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı 711'e ulaştı

GÜNCELLEME: 05.20

Suriye Sağlık Bakanlığı, depremde ölü sayısının 711'e, yaralıların sayısının ise bin 431'e ulaştığını duyurdu. Bakanlık, ölü ve yaralı sayısının Lazkiye, Halep, Hama ve Tartus'ta belirsiz bir şekilde arttığını açıkladı.

Elazığ'da arama çalışmaları tamamlandı

GÜNCELLEME: 05.00

İkinci depremin ardından Elazığ’da bir bina çöktü. Tamamlanan çalışmaların ardından polis memuru ve bir şahsın cansız bedenine ulaşıldı.

Depremde Elazığ merkeze bağlı Akpınar Mahallesi'nde bir bina çöktü. Enkaz altında biri polis 2 kişinin kaldığı öğrenildi. Havanın kararmasına rağmen enkazda arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdü.

15 saatin ardından ilk olarak polis memuru Halil Baydoğan’ın (52) cansız bedeni çıkartıldı. Ardından 2 çocuk babası Ali Şara’nın (65) cansız bedeni çıkartıldı.

Yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 921'e yükseldi

GÜNCELLEME: 04.30

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Maraş merkezli depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını bildirdi.

Canlı yayında 'Ulaşılamayan bir nokta yok' diyen Kızılay Başkanı'na tepki: 'Ama bize öyle bilgiler gelmiyor'

GÜNCELLEME:  04.00

Habertürk canlı yayınına katılan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın "Yıkılan binaların tamamına ulaşıldı, çok büyük oranında arama kurtarma başladı'' sözlerine sunucu Kübra Par tepki gösterdi.

Özellikle Hatay'da ağır bir yıkımın yaşandığı ve ekiplerin yetersiz kaldığı ifade edilirken, Habertürk canlı yayınına katılan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sözlerine sunucu Kübra Par tepki gösterdi.

Kınık, "Yıkılan binaların tamamına ulaşıldı, çok büyük oranında arama kurtarma başladı. Ulaşılamayan bir nokta yok" ifadelerini kullandı.

Kübra Par ise Kınık'a, "Ama bize öyle bilgiler gelmiyor, telefonlarımız kilitlendi! Az önce arkadaşımız hiç müdahale edilmemiş enkazdan yayın yaptı" ifadeleri ile tepki gösterdi.

GÜNCELLEME: 03.47

Dün gece saatlerinde meydana gelen depremin üzerinden geçen 24 saatin ardından deprem mağduru yurttaşlar adeta kaderlerine terk edilmiş durumda.

Bu noktalardan biri Hatay Antakya olurken, bölgeye yardım için yola çıkan Türkiye Komünist Partisi (TKP) heyeti ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı ilçede büyük bir yıkım tablosuyla karşılaştı. Antakya’da elektrikler tamamen kesilmiş durumdayken, neredeyse hiçbir yardım çalışması bulunmuyor.

Bölgede hızla kurtarma çalışmalarına başlayan TKP heyeti, hiçbir noktada elektrik olmadığını, bölgenin adeta terk edilmiş vaziyette bırakıldığını aktardı. İlçede yolların büyük oranda kapalı olduğu görülürken ateş yakarak ısınmaya çalışan depremzedeler yaşanan tabloya tepkilerini dile getirdi.

İlçede neredeyse hasarsız tek bir ev bulunmaması dikkat çekerken, depremin ardından geçen bunca zamana rağmen yurttaşların bu kadar sahipsiz bırakılması tepkilerin büyümesine neden oluyor.

İşte Antakya’dan bölgedeki soL ekibinin kaydettiği görüntüler:

GÜNCELLEME: 02.50

İskenderun Limanı'ndan askeri gemiyle yurttaşların tahliyesine başlandı.

GÜNCELLEME: 01.47

Depremde yaralanan yaklaşık 45 kişiyi taşıyan askeri uçak, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Adıyaman'dan İstanbul'a getirilen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı. Yaralıların, başta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere İstanbul'daki çeşitli hastanelere sevk edileceği öğrenildi.

GÜNCELLEME: 01.31

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Hatay'da 3 askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi. MSB'den yapılan açıklamada, Hatay'da Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Al, Piyade Er Mert Can Sümbül ve Piyade Er Eren Taşkın'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

GÜNCELLEME: 01.25

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'deki deprem nedeniyle kurtarma ekiplerinin yanı sıra depremde yaralananların tedavisi için sahra hastanesi gönderdi. Bakanlık açıklamasında, "Depremzedelere doğrudan afet bölgesinde yardım sağlamak amacıyla Türkiye’ye hava yoluyla taşınabilen bir sahra hastanesi gönderildi. Hastanede çalışan 40’tan fazla uzman nitelikli tıbbi yardım sağlayacak" ifadelerine yer verildi.

Barajların durumuna ilişkin Bakan'dan açıklama

GÜNCELLEME: 01.22

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerin ardından bölgedeki 110 baraj ve 30 göletteki duruma ilişkin, "Toplam 79 tesis bu manada incelendi. Tehlike arz edebileceğini düşündüğümüz için bu tesislere öncelik verdik. Geri kalanını da aynı şekilde inceleyeceğiz ama bu 79 tesisin 72'sinde hiçbir problem yok, 7 tesisi ise biraz daha takip etmemiz gerektiği konusunda teşkilat olarak bir düşünce geliştirmiş bulunuyoruz" dedi.

Kirişci, şunları kaydetti:

"Bu bölge Adana Bölge Müdürlüğü olarak söylüyorum. Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan oluşan bölge müdürlüklerimiz. Bunların kendi görev alanları içerisinde yakın çevrede de olsa bu baraj ve göletlerin bir tehlike oluşturup oluşturmadığını da inceleme yoluna gittik. Bu çerçevede de bu 140 adet tesis ki bunların 110'u baraj, 30'u da gölet. Bu barajlardan 15'i de özel sektöre ait. Bu kısmını EÜAŞ ile işbirliği yaparak, onlardan aldığımız bilgiler üzerinden hareket ederek barajlarımızın durumunu değerlendirme imkanı bulduk. Toplam 79 tesis bu manada incelendi. Tehlike arz edebileceğini düşündüğümüz için bu tesislere öncelik verdik. Geri kalanını da aynı şekilde inceleyeceğiz ama bu 79 tesisin 72'sinde hiçbir problem yok, 7 tesisi ise biraz daha takip etmemiz gerektiği konusunda teşkilat olarak bir düşünce geliştirmiş bulunuyoruz."

GÜNCELLEME: 01.20

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem bölgelerinde yurttaşların hizmetinde olan bakanlığa ait tesisleri paylaştı.

GÜNCELLEME: 00.38

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısını 2 bin 379 olarak açıkladı.

DEPREMİN İLK GÜNÜ (6 ŞUBAT) YAŞANANLAR

GÜNCELLEME: 23.25

Yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 316'ya yükseldi.

Yıkılan bina sayısı 5 bin 606

GÜNCELLEME: 22.15

AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar, deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tatar, bölgede 9 bin 618 personelin görev yaptığını açıkladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1762 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 68 kişinin yaralandığını, 5 bin 606 binanın yıkıldığını bildirdi.

Tatar ayrıca 6 bin 545 kişinin enkaz altından çıkarıldığını kaydetti.

GÜNCELLEME: 18.20

Yüksek Öğretim Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklı olarak 12 ilde yer alan yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim döneminin ertelendiğini açıkladı.

'Tüm yeryüzünde böyle bir deprem işleyişi görülmedi'

GÜNCELLEME: 18.00

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 'Olağanüstü bir durum yaşanıyor. Tüm yeryüzünde böyle bir deprem işleyişi görülmedi' diye belirtti.

GÜNCELLEME: 17.55

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, 7,7'lik depremle sarsılan 10 ilde yoğunluk nedeniyle bazı istasyonlarda akaryakıtın tükendiğini duyurdu. 

GÜNCELLEME: 17.45

ÖSYM; yaşanan depremler nedeniyle bazı sınavların başvuru tarihlerini değiştirdiğini açıkladı.

Ölü ve yaralı sayısı arttı

GÜNCELLEME: 17.34

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde can kaybının bin 498'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 8 bin 533'e ulaştığını açıkladı.

Okullar tatil edildi

GÜNCELLEME: 17.05

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" dedi.

GÜNCELLEME: 16.40

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Şu ana kadar 1121 vatandaşımızı kaybettik, yaralı sayımız 7 bin 634, 2 bin 834 yıkık binamız var" dedi.

GÜNCELLEME: 16.22

Türkiye ve Suriye'de tahribat yaratan depremlerin ardından Kerkük-Ceyhan ham petrol boru hattında sevkiyat durduruldu.

GÜNCELLEME: 16.16

Hatay'ın İskenderun İlçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi'nde onlarca binanın deprem nedeniyle yıkıldığı ancak bölgede hiçbir yetkilinin bulunmadığı bildirildi.

TKP Semt ve İşçi Evlerinde deprem bölgesiyle dayanışma buluşmaları düzenliyor

GÜNCELLEME: 15.27

TKP saat 20:00'de  deprem bölgesi dahil olmak üzere bütün Semt ve İşçi Evlerinde dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını koordine etmek için toplanıyor.

GÜNCELLEME: 15.07

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremden etkilenen illerde yargısal faaliyetlere ara verilebileceğini bildirdi.

Gaziantep Valisi: Kent genelinde 531 göçük söz konusu

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu." açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Valisi: 6 kişi hayatını kaybetti, 79 kişi yaralandı

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı" dedi.

Malatya Valisi: İl genelinde 130 bina yıkıldı

Malatya Valisi Hulusi Şahin depremin ardından ildeki duruma ilişkin açıklama yaptı.

Vali Şahin, "İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100'ü aşkın yaralı var, 3 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Osmaniye Valisi: Kentte 34 bina yıkıldı, 5 kişi yaşamını yitirdi

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Urfa'da en az 15 kişi yaşamını yitirdi

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı." açıklamasında bulundu.

Vali Ayhan, ilk etapta 18 binanın yıkıldığını açıklamıştı.

Deprem sonrası Kahramanmaraş'ta bir bölgede büyük bir yangın çıktı.

Bakan Soylu: Uluslararası yardım talep ettik

Depremin ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.

Soylu "Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz" ifadesini kullandı.

Yer Bilimci Naci Görür'den uyarı: Evleri terk edin

Depremin ardından artçı sarsıntılar sürerken Yer Bilimci Naci Görür sosyal medya hesabından uyarı yaptı.

Görür, "Deprem bölgesinde iseniz evi terk edin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim" dedi.

Malatya'da bazı binalar yıkıldı

Deprem sonrası gelen ilk bilgilere göre Maraş, Adıyaman, Malatya, Antep ve Hatay'da yıkılan evler olduğu bilgileri geliyor.

Malatya'da da deprem nedeniyle bazı binalar yıkıldı.

Diyarbakır'da en az bir bina yıkıldı

Depremin ardından Diyarbakır'da deprem nedeniyle en az bir bina yıkıldı. Ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

Diyarbakır'da deprem nedeniyle en az bir bina yıkıldı.

Adana'da bir bina yıkıldı

Adana'nın Çukurova ilçesinde Barış Manço Bulvarı'nda bir bina Maraş merkezli depremin etkisiyle yıkıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

AFAD'dan deprem sonrası önemli duyuru

Maraş ve Antep merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesi için önemli uyarılar yayınladı.

AFAD "Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız." derken, hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

AFAD ayrıca "Telefon görüşmelerinizi olabildiğince kısa tutun." dedi.

Deprem çoğu Orta Doğu ülkesinde hissedildi

Maraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem Suriye, Filistin, İsrail, Lübnan da dahil olmak üzere bölgedeki çoğu ülkede yoğun şekilde hissedildi.

Birçok Orta Doğu ülkesinde Maraş ve Antep merkezli deprem yoğun şekilde hissedilirken, artçı sarsıntılar Suriye, Filistin, İsrail, Lübnan, Kıbrıs ve Ürdün'ü de salladı.

Suriye'de onlarca kişi yaşamını yitirdi

Depremin ardından Suriye'nin Halep ve Lazkiye kentleri başta olmak üzere, birçok kentte binalar yıkıldı veya ağır hasar gördü.

Halep Sağlık Müdürü SANA'ya yaptığı açıklamada deprem sonucu Halep'teki Razi Hastanesi'ne 16 ölü ve onlarca yaralı ulaştığını kaydetti.

Cebelih Kent Konseyi Başkanı Ahmed Kandil ise kent çapında yaklaşık on konutun çöktüğünü kaydetti. Cebelih'teki Şehit İbrahim Naama Ulusal Hastanesi'ne çok sayıda ölü ve yaralının getirildiği açıklandı.

Lazkiye'deyse bazı mahallelerde çok sayıda bina yıkıldı ve hasar gördü.

Hama İtfaiyesi ise El-Erbain semtinde 8 katlı bir binanın yıkıldığını duyurdu.

Maraş merkezli depremi takiben İtalya'da tsunami alarmı

Depremi takiben İtalya'nın Sivil Koruma kurumu, ülkede tsunami alarmı verdi. Sivil Koruma yaptığı açıklamada, "kıyı bölgelerinden uzaklaşmayı, yakınlardaki daha yüksek alanlara ulaşmayı ve yerel makamların talimatlarını izlemeyi" tavsiye etti.

İtalya Sivil Koruma operasyon direktörü Luigi D'Angelo, Rai Radio 1'e verdiği demeçte, "Sicilya ve Calabria'dan başlayan olası bir tsunami dalgası için tüm Akdeniz'de alarm verildi" dedi.

Hatay Valisi'nden açıklama

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Hatay'da yıkılan binalar olduğunu söyledi.

İskenderun ve Antakya'da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var.

AFAD: 66 artçı deprem meydana geldi

AFAD, depremin ardından 66 sarsıntının meydana geldiğini duyurdu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, bölgede; 6’nın üzerinde 3, 5’in üzerinde 14, 4’ün üzerinde 34 olmak üzere toplam 66 artçı sarsıntı meydana gelmiştir" denildi.

Suriye'de en az 427 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak'ta da güçlü bir şekilde hissedildi. Suriye'de hissedilen depremde en az 427 kişi yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişi yaralandığı bildirildi.

Suriye Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Ahmed Damiriya, SANA muhabirine yaptığı açıklamada, İskenderun’un kuzeyini vuran deprem sonucu Halep, Hama ve Lazkiye vilayetlerinde nihai olmayan sonuca göre 237 kişinin hayatını kaybettiğini ve 639’a yakın yaralının kaydedildiğini duyurdu.

İsrail'den yardım talimatı

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Kahramanmaraş merkezli deprem için "derin üzüntü duyduğunu" belirterek, acil bir yardım programı hazırlanması için talimat verdiğini duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cohen, Kahramanmaraş merkezli deprem için yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin güneyinde meydana gelen deprem nedeniyle İsrail devleti adına Türk halkına derin üzüntülerimizi iletmek istiyorum. Kalplerimiz felaketin kurbanlarıyla; yaralılara acil şifa diliyoruz."

Cohen, acil bir yardım programı hazırlanması için Bakanlığına talimat verdiğini aktardı.

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoaz Gallant'ın da İsrail ordusu ve Bakanlık kurumlarına insani yardım sağlanması için talimat verdiği paylaşıldı.

Azerbaycan arama kurtarma ekibi gönderecek

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, deprem nedeniyle Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibinin gönderileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Türkiye'de meydana gelen şiddetli depremin etkilerinin ortadan kaldırılması ve arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Türkiye'ye yardım edilmesi talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, talimat gereği ilk olarak 370 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin Türkiye'ye hareket edeceği bildirildi.

Hatay Havalimanı'nın pisti, Gaziantep Kalesi yıkıldı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saatlerinde, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedilirken yıkıma neden oldu.

CNN Türk canlı yayınında Hatay Havalimanı'nın pistinin yıkıldığı duyuruldu. 

Depremin etkisiyle Gaziantep'in merkezindeki bir tepeye kurulmuş olan Gaziantep Kalesi'nin büyük bir bölümü yıkıldı. 

Kalenin çevresindeki tarihi yapılar ve Şirvani Cami de ağır hasar aldı.

Tarihi boyunca birçok kez yenilenen kale son olarak 2000'li yılların başında restore edilmişti.

Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini revize etti

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremin, 7,4 şiddetinde gerçekleştiği açıklanmıştı.

Kandilli Rasathanesi, depremin şiddetini 7,7 olarak revize etti.

AFAD depremin büyüklüğünü 7,7 olarak revize etti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD), saat 04.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünün, ayrıntılı sismolojik çalışmalar sonrası 7,7 olarak revize edildiği bildirildi.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bu sabah 04.17'de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla 7,7 olarak revize edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan: 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, ölü ve yaralı sayısının nereye yükseleceğini bilemiyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası son tabloyu açıkladı.

Açıklamadan başlıklar şöyle:

"Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık."

Devletimiz, deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkanları seferber etmiştir.

912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5385 vatandaşımız yaralandı. Enkaz altından 2470 kişi kurtarıldı.

Enkaz kurtarma çalışmaları devam ettiği için ölü ve yaralı sayısının nereye yükseleceğini bilemiyoruz."

Hatay Kadın Voleybol Takımı enkaz altında kaldı

Maraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının enkaz altında kaldığı belirtildi.

Alanya Belediyespor oyuncusu Eneshan Can, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay Kadın Voleybol Takımı'nda oynayan 14 oyuncunun kaldıkları binanın yıkılması üzerine enkaz altında kaldıklarını duyurdu. Eneshan Can, oyuncuların, Cumhuriyet Mahallesi Bostan Sok. No: 1 numarada bulunan Antakya Spor Salonu'nda kaldıklarını ve kendilerine ulaşılamadığını belirtti. Can, oyunculara ulaşılmasının sağlanması için çağrıda bulundu. 

Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken bir açıklama yaparak, oyunculara ulaşılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi. Erken, "Yüreğimiz yandı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce çıkarılmasını umut ediyoruz. Sporcularımız da umarım en kısa zamanda ulaşılır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dilerim" dedi.

İskenderun Limanı rıhtımında deprem nedeniyle çökme meydana geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem nedeniyle İskenderun Limanı'nda rıhtımda yer yer çökmeler olduğunun tespit edildiğini, diğer limanlarda operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında kıyı tesislerindeki hasar tespitinde İskenderun Limanı rıhtımında yer yer çökmeler olduğunun belirlendiği ifade edildi. Açıklamada, diğer limanlarda olumsuz bir durum yaşanmadığı, İskenderun Limanı hariç diğer limanlarda operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Hatay'daki Latin Katolik Kilisesi depremde yıkıldı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Hatay, Antep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis'te de etkili oldu.

Deprem nedeniyle Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Latin Katolik Kilisesi yıkıldığı bildirildi.

HALK TV'nin canlı yayını sırasında artçı deprem: 8 katlı bina çöktü

Halk TV'nin canlı yayını sırasında meydana gelen bir artçı sarsıntı sırasında 8 katlı bir bina çöktü.

Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi

Kahramanmaraş'ta bir şiddetli deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 7,5 olarak duyurdu. Depremin derinliği 16.4 km olarak kaydedildi.

AFAD depremin büyüklüğünü 7,6 olarak, merkez üssünü Elbistan olarak açıkladı. Deprem saat 13.24'te meydana geldi. AFAD depremin derinliğini 7 km. olarak duyurdu.

AFAD yetkilisinden yeni meydana gelen depreme ilişkin açıklama

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki yeni depreme ilişkin açıklama yaptı. 

Tatar, "Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından Millet İttifakı'ndan ortak açıklama

Millet İttifakı, Kahramanmaraş'ta saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğünde depremin ardından ortak açıklama yaptı.  Açıklamada, "Böyle bir felaket karşısında herhangi bir ayrım yapmaksızın merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Türkiye olarak kenetlendik. Dualarımız deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımız için" denildi.

Meclis deprem nedeniyle çalışmalarına ara verdi

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle TBMM'nin çalışmalarına bu hafta ara verileceğini bildirdi.

Elitaş, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı Türkiye'yi derinden üzen, 10 ili kapsayan büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

TBMM'nin görevinin başında olduğunu bildiren Elitaş, "Tüm siyasi parti grup başkanvekilleriyle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, siyasi partilerin uzlaşmasıyla bu hafta TBMM'nin Genel Kurul çalışmalarına bir hafta ara vermeyi kararlaştırdık. Milletvekillerimizi de bölgedeki insanlarımızın yanında olmak, onların acılarını paylaşmak ve onlara destek olmak üzere görevlendireceğiz" diye konuştu.