Hindistan güçleri Keşmir'de ayrılıkçı komutanı öldürdü

Hindistan güçleri, Keşmir'de düzenlediği operasyonda, ayrılıkçı Hizb-ul-Mücahidler örgütünün komutanı Riyaz Naikoo'yu öldürdü.

Dış Haberler

Hindistan güvenlik güçleri, Keşmir'de ayrılıkçı komutanlardan birini öldürdü.

Telesur'da yer alan habere göre, yetkililer ve bölge halkı, Hindistan karşıtı gösteriler sırasında cep telefonu ve internet hizmetlerinin de erişime kapatıldığını belirtti.

Polis ve askerlerin dün Keşmir'in güneyindeki Awantipur bölgesinde aralarında Hizb-ul-Mücahidler komutanı Riyaz Naikoo'nun da olduğu ayrılıkçı komutanların kaldığı noktalara operasyon düzenlediği kaydedildi. 

Bölge halkı, Hindistan güçlerinin olası yeraltı korunaklarını tespit etmek için iş makinelerini kullandığını aktardı. Askerlerin sivillerin yaşadığı en az iki evi havaya uçurduğu bildirildi.

Polisin aktardığına göre, hükümet güçleri evden eve arama yaparken isyancıların ateşli saldırısına uğradı. Naikoo ve diğer milislerin söz konusu çatışma sırasında öldürüldüğü kaydedildi.

Olayın ardından güvenlik güçlerinin Hindistan karşıtı protestocularla da çatışmaya girdiği belirtildi. Naikoo'nun ölüm haberinin ardından sokaklarda kalabalıklaşan gösterilen güvenlik güçlerine taş atarken, polis ve askerler protestoculara gerçek mermi ve biber gazıyla karşılık verdi. Sağlık görevlileri, çatışmalarda en az 12 sivilin yaralandığını belirtti.

Naikoo'nun öldürülmesiyle bölgede gerilimin daha da artacağı düşünülüyor.

Hindistan, koronavirüs karantinası döneminde Keşmir'e dönük operasyonlarını artırdı. Nisan ayında 20'ye yakın milis, 10'a yakın Hindistan askeri çatışmalarda öldü.