‘Havai fişek fabrikası patronu, patlamanın hemen ardından bilgisayarları kaçırmaya çalıştı’

Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki patlamanın hemen ardından patronun eşi ve oğlunun fabrikadaki bilgisayarları kaçırmak istediği iddia edildi.

Haber Merkezi

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasındaki patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar’ın ağabeyi Sadettin Tepeçınar olayda ihmal olduğunu söyledi. Tepeçınar patlamanın hemen ardından bilgisayarları fabrikadan almaya çalışanların fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun'un oğlu ve eşi olduğunu ve bilgisayarların kaçırılmaya çalışıldığını söyledi.

Artı Gerçek’ten Rojda Altıntaş’ın haberine göre Tepeçınar, "O esnada biz fabrika kapısında beklerken fabrika sahibinin oğluyla eşinin fabrikanın bilgisayarlarını kaçırırken orada engel olduk" dedi.

CHP Akyazı İlçe Başkanı Mustafa İyiyazıcı da, Tepeçınar'ı doğrulayarak, “Alınan bilgilere göre tanımadığınız bir vatandaş bilgisayar verilerini alıp ormana doğru kaçıyor. Daha sonra bu şahsın yakalanıp bilgisayarı elinden aldıklarını söylüyorlar. Ama kaçan şahsı serbest bırakıyorlar" açıklamasını yaptı.

‘Yaşamını yitirenlerin sayısı 7’den yüksek’

Patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar’ın ağabeyi Sadettin Tepeçınar ihmal olduğunu belirterek yaşamını yitirenlerin 7'den daha fazla olduğunu öne sürdü.

Tepeçınar, "Artık kim veriyorsa ölü ya da kayıp şeylerini ona ben de inanmıyorum. 7’den daha yüksek. Bir sürü ihmal var. Patlamayı duyduktan sonra fabrikaya intikal ettik. Yaklaşık 6 sularına kadar arama çalışmalarına girmeye çalıştık. İzin vermediler, bir şekilde ben fabrikaya girdim. Nasıl diyeyim dilim varmıyor birkaç tane kol bacak gördüm ateşin içinde yanarken. Enkaz kaldırmayla uğraştım aradım yani biraderimi bulamadık. O anda telefon geldi işte hastanede diye, hastaneye geçtiğimizde vefat haberini aldık, yıkıldık yani" dedi.

Yakınlarının akıbetini beklerken bilgisayarların götürülmeye çalışılmasını Tepeçınar, "O esnada biz fabrika kapısında beklerken fabrika sahibinin oğluyla eşinin fabrikanın bilgisayarlarını kaçırırken orada engel olduk. Ondan sonra zaten bir arbede oluştu orada. Bu işin sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu işin sonuna kadar gideceğim. Başka canların yanmaması için" şeklinde anlattı.

MÜSİAD yemeğine tepki: Katil sürüsü

MÜSİAD'ın katliamın yaşandığı akşam fabrika patronu Yaşar Coşkun'a moral yemeği vermesine, "Katil sürüsü aldıkları canların kutlamasını yapıyorlar. Yemeğini yiyorlar" şeklinde tepki gösteren Tepeçınar, "MÜSİAD’dan arkadaşlarını göndermiş buraya edepsizce teklifte bulunuyorlar. Yok işte maddi manevi yardım edeceğiz onlar da karşılarlar bilmem bir şeyler. Benim tek isteğim Cumhurbaşkanımızdan bu işin kovuşturulması, ört bas edilmemesi. Bazı duyumlar alıyoruz. Cumhurbaşkanımıza çok yakınlarmış. Yakın da olsa cumhurbaşkanımızın adaletli olduğuna inanıyorum. Eğer adaletli değilse Allah’ın adaleti hepsinin adaletinin üstündedir."