Güleda Cankel'i öldüren Zafer Pehlivan duruşmada reddi hakim talebinde bulundu

Isparta'da Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel'in öldüren Zafer Pehlivan hakkında açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşmada Pehlivan, reddi hakim talebinde bulundu.

Haber Merkezi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Güleda Cankel, geçtiğimiz Kasım ayında eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından boğazı sıkılıp, kabloyla boğulduktan sonra kalbinden bıçaklanarak, öldürülmüştü.

Güleda Cankel'i öldüren Zafer Pehlivan hakkında ''Tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme'' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Davanın üçüncü duruşması bugün görüldü.

Reddi hakim talebinde bulundu

Duruşmada Zafer Pehlivan reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, reddi hakim talebinin Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Güleda'nın babası mahkeme salonuna alınmak istenmedi

Duruşmayı izlemek isteyen Güleda'nın babası Mustafa Cankel, CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay ile Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Covid-19 tedbirleri gerekçesiyle salona alınmak istenmedi. Mahkeme başkanı ve milletvekilleri arasında bu nedenle tartışma yaşandı. Milletvekillerinin ısrarı sonucunda Güleda'nın babası ve milletvekilleri salona girdi.