Çin, 400 bin kişinin yaşadığı bölgeyi karantinaya aldı

Koronavirüs salgınında ikinci dalgadan endişelenen Çinli yetkililer başkent Pekin’in güneyinde 400 bin nüfuslu bir bölgeyi karantina altına aldı.

Dış Haberler

Çin’de koronavirüs salgınında ikinci dalga ihtimalinden kaygılanan yetkililer son iki haftada yeni vakaların görülmeye başlandığı başkent Pekin’in 150 km güneyindeki Hebei eyaletinde 400 bin nüfuslu bir bölgeyi karantina aldı.

Hebei eyaletinin Anşin bölgesinde Pazar gününden itibaren alınan karantina kararı nedeniyle yalnızca zaruri işlerde çalışanların evlerinden çıkmalarına izin verilecek. Bölgede her aileden yalnızca bir kişi günde bir kez gıda ve ilaç alışverişi için evinden çıkabilecek.

Çinli yetkililer tarafından önceki gün yapılan açıklamada salgının ciddiyetinin hâlâ devam ettiği belirtildi.

Son haftalarda yeni vakaların görülmesinin ardından Anşin bölgesinde daha önce Vuhan’da uygulanan sıkı tedbirlerin uygulanması kararı alındı.

Pekin’de de önceki gün itibariyle günlük vaka sayısı 14 oldu ve Haziran ortasından beri tespit edilen vaka sayısı 311'e çıktı. 

İki hafta önce başlayan yeni tırmanış öncesinde Çin'in başkentinde 57 gün boyunca yeni vaka görülmemişti.

Başkentin birçok mahallesinde sıkı sokağa çıkma önlemleri ve seyahat kısıtlamalarıysa devam ediyor. Ayrıca yeniden kitlesel çapta koronavirüs testi yapılmaya başlandı.

Yeni vakaların gıda pazarlarında çıkması ülkede gıda tedarik zincirinin güvenliğine dair kaygıları gündeme getirirken, Pekin’de özellikle toplu gıda satışı yapılan yerlerde çalışanlara, lokanta işçilerine test yapılıyor. Pazar günü yapılan açıklamada Pekin'de şimdiye dek 8,3 milyon örneğin alındığı ve 7,7 milyon örneğin de halihazırda test edildiği belirtildi. Pekin’deki güzellik salonları ve kuaförlerdeki çalışanların da koronavirüs testinden geçeceği bildirildi.