Tel Aviv’de binlerce Arap miting düzenledi

Tel Aviv’de binlerce İsrail vatandaşı binlerce Arap, Araplara ait evlerin yıkılmasını ve konut sıkıntısı yaşanmasını protesto etti.

Dış Haberler

Rabin Meydanı’nda bir araya gelen İsrailli Araplar, Likud hükümetinin Araplara ait evleri yıkma politikasını protesto etti. “Evlerimiz için savaşıyoruz” başlığıyla düzenlenen eylemi ülke çapında grev çağrısı da yapan, Arap Yüksek İzleme Komitesi organize etti.

Ortak Liste’den milletvekili seçilen Hadaş lideri Ayman Odeh, mitingde bir konuşma yaptı. Odeh, “Kendi arazisi üzerinde yaptığı evini kaybeden bir aile paramparça edilmiş demektir” diye konuştu. Odeh, hükümeti İsrailli Arapların yerel meclislerinde alınan kararları tanımadığı için eleştirdi.

Miting ve grevi organize eden Arap Yüksek İzleme Komitesi’nin açıklamasında ise, “Arap yurttaşlarla birlikte hareket Yahudi kamuoyunun dikkatini çekmek, bir kavganın fitilini ateşlemeye çalışan Netanyahu hükümetine birlikte karşı durmaya çağırmak üzere bu mitingi Tel Aviv’de düzenliyoruz. Komite, her yurttaşın başını sokacak bir evi olmasının temel bir yurttaşlık hakkı olduğunu, bu hakka devlet ve kurumları tarafından da saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulamaktadır” denildi.

Komite ayrıca İsrailli Arapların kötü barınma koşulları ve konut kıtlığıyla karşı karşıya kalmalarının nedeninin, hükümetin imar planlarını onaylamaması olduğunun altını çizdi.

Düzenlenen mitinge katılan binlerce kişi, Filistin bayrakları taşıdı.