McCain: Irak’a yeniden asker gönderilsin

Cumhuriyeti Parti Senatörü John McCain Ramadi’nin IŞİD’in eline geçmesi üzerine Irak’a yeniden ABD askerlerinin gönderilmesi için bastırıyor.

Dış Haberler

Cumhuriyetçi Parti senatörleri Irak’a yeniden ABD kara birliklerinin gönderilmesi için bastırıyor. Arizona Senatörü ve Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı John McCain, Pazar günü CBS televizyonunda katıldığı bir programda Barack Obama’nın ABD birliklerini Irak’tan çok erken çektiğini savundu. McCain, “George W. Bush en azından önüne çıkan dalgaya yanıt üretecek ve bunu tersine çevirecek yüreğe sahipti. Barack Obama’nın da aynı şeyi yapabilmesini diliyor, bunun için dua ediyorum” diye konuştu.

McCain, ABD’nin Irak’a daha fazla hava gücü göndermesinin yanı sıra muharip kara birlikleri de yollaması gerektiğini savundu.

‘OBAMA’NIN IŞİD’E KARŞI BİR STRATEJİSİ YOK’

Cumhuriyetçi Parti Senatörü, Ortadoğu’daki mevcut kaostan İran’ın kazançlı çıktığını iddia etti. McCain, Obama’nın ise IŞİD’e karşı herhangi bir stratejisinin bulunmadığını söyledi, “Eğer varsa bunun ne olduğunu ben de öğrenmek isterim” dedi.