Yandaş basın Özal’ı zehirlemekte ısrarcı

Birkaç gündür yandaş basında köşe yazarlarından haberlere kadar Özal’ın vücudunda aşırı miktarda zehirli madde bulunduğu iddiaları yazılıyor. Adli Tıp Başkanı iddialar doğru değil demesine rağmen haberin ısrarla bu eksende verilmesi soru işaretleri yarattı.

Özal’ın zehirlenip zehirlenmediği ile ilgili tartışma devam ediyor. Adli Tıp Kurumu Başkanı’ın iddiaları yalanlamasına son zamanlarda yandaş basında ısrarla Özal’ın vücudunda zehir bulunduğuna yönelik yapılan ve bugün de devam eden haberler, sürecin nereye evirilebileceğine ilişkin soru işaretleri yarattı.

Bugün Gazetesi'nin iddiası gerçekmiş gibi tartışılmaya devam ediliyor
Bugün Gazetesi’nin ortaya attığı iddia Adli Tıp Kurumu’ndan gelen net yalanlamaya rağmen gerçekmiş gibi tartışılmaya devam ediliyor. Bugün gazetesinde, Özal'ın vücudunda 5-20 dakika içinde solunum yollarını felç ederek kalp krizine neden olan "striknin keratin" adlı madde bulunduğunun iddia edilmesinin ardından konu manşetlere taşındı ve zehirlenme iddiasının doğruluğuna bakılmadan Özal’ı kimin zehirlemiş olabileceğine dair olasılıklar gündeme getirildi.

Elitaş Ergenekon dedi
AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın, "Özal'ın zehirlendiğinin ortaya çıkması halinde Ergenekon'la ilgili işin daha ciddi boyutlara doğru gitmesi gerekeceğini" kaydetmesi ise, haberlerde ısrarla zehirlendi vurgusunun yapılmasının sürecin nereye götürülmek istenebileceği hakkında fikir vermesi açısından önemli görünüyor.

Elitaş şu ifadeleri kullandı: "Umuyorum ve diliyorum ki vadesiyle bir dünya değiştirme gerçekleşmiş olsun. Aksi takdirde, rahmetli Özal'ın 20 yıl önce Türkiye üzerine yaptığı gelişmeler ve ortaya koyduğu tezlerin birilerini aşırı derecede rahatsız ettiği, Türkiye'nin önündeki ufku daraltmak, önündeki aydınlığı karartmak için suikast sonucu hayatına son verildiği, bir şehit haline dönüştürüldüğü görülecek ki Ergenekon ile ilgili işin daha ciddi boyutlara doğru gitmesi gerekir."

Bugün yazarı Taşgetiren zehir iddialarının ufkunu genişletti
İddianın sahibi bugün gazetesi yazarlarından Ahmet Taşgetiren de katıldığı bir televizyon programında Özal’ın Cumhurbaşkanlığı köşkünde ya da bir başka ülkeyi ziyareti sırasında zehirlenebilmiş olabileceğini iddia ederek devlet içi odakları işaret etti ve şu ifadeleri kullandı:

İddialar yalanlandı
Medyada tartışılan bu iddiaları Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce net bir açıklama ile yalanladı:

"Bir takım bulgularımız var. Bunları rapor haline getirmemiz gerekiyor. Bütün çalışmaları Aralık ayı içinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz. Sonuçları kendi içimizde değerlendiriyoruz. Yan çalışmalarla sonuçları doğrulatıyoruz. Önümüzdeki ay, rapor Cumhuriyet Başsavcısı'na ulaştırıldıktan sonra açıklama yapacaktır.

Bugün Gazetesi'nde çıkan haberdeki maddeyi bulmadık. Bu haber nasıl oluştu bilmiyoruz. Bir süreç var ve süreç sonunda raporu Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz. Halk da sabırla çalışmanın bitmesini beklemeli. Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Tıp olarak disiplinli bir süreç yürütüyoruz. Bayram tatili boyunca çalışanlarımız oldu. Vatandaşlarımız disiplinli bir biçimde çalıştığımızı bildirmek istiyorum.

Adli Tıp Kurumu son dönemde disiplinli bir çalışma yürütüyor. Haberin kaynağı biz değiliz. Herkesin yapılan işe saygı duyması gerekiyor. Biz çok özenli, disiplinli ve bilimsel çalışıyoruz. Gece 12'de laboratuvardan çıkan arkadaşlarımız var. Onların emeğine saygı duyulmalı. Önümüzdeki hafta İhtisas Kurumu'na sonuçlarımızı veririz diye düşünüyorum. Aralık ayı içinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz. İşin sahibi mahkemelerimiz ve başsavcılıklarımız."

Başsavcılık da iddiaları yalanladı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vücudunda yüksek miktarda etkili bir zehir olan 'striknin kreatin' maddesi belirlendiği iddiasına ilişkin bir açıklama yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Elimize ulaşan bir rapor yok" dedi.

Zaman Gazetesi zehirlendi haberlerine devam ediyor
Zaman gazetesi zehirlenme iddialarının ilgili kurumlar tarafından açık bir şekilde yalanlanmasına rağmen iddialarına bugün de devam etti. Gazete isim vermeden Adli Tıp Kurumu uzmanlarına dayandırdığı haberde, Özal'ın vücudunda zehir bulunduğu iddiasını yineleyerek şunları kaydetti:

“Ankara Cumhuriyet Baş-savcılığı’nın talimatıyla mezarından çıkarılarak otopsi yapılan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ölümüyle ilişkili adli süreçte önemli bulgulara ulaşıldı. Adlî Tıp uzmanları, Özal’dan alınan örnekler üzerindeki toksikolojik inceleme sırasında fazla miktarda zehir bulgusu tespit etti. Bunun üzerine uzmanlar zehrin mezar bölgesinden geçme ihtimaline ve bu konuda gelebilecek itirazlara karşı toprak analizlerine de başvurdu. Analizlerde Özal’ın anıtmezardan alınan kabir toprağında herhangi bir zehir bulgusuna rastlanmadı. Bu çapraz sonuç, öldürücü maddenin Özal’ın vücuduna dışarıdan verildiğini ispatlıyor. Miktarın fazla olması ise zamanla insan vücudunda hava kirliliği, sigara, besinlerdeki koruyucu, renk ve tat verici gibi maddelerden geçen kimyasallardan farklı olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, tarım ilaçları ve ağır metaller gibi vücuda dışarıdan verilen maddeler üzerinde duruyor.”

Zaman tesadüfen haber yapar mı?
Zaman gazetesinin içeriden istihbarat alma ihtimali göz önünde bulundurulur ve bu gazetenin birçok konuda hükümetin atacağı adımların sinyalini önceden verdiği hatırlandığında Özal’ın zehirlenmesi tartışmalarının tesadüfen sıcak tutulmadığını tahmin etmek güç değil. AKP’li Eliteş ve Taşgetiren gibi isimler de devlet içi odaklara işaret etmiş durumdalar. Bu sürecin kamuoyunda meşruluğunu tamamen yitiren Ergenekon davasını yeniden hareketlendirmek için kullanılıp kullanılmayacağı ise merak konusu. Yaklaşan seçim sürecinde Erdoğan'ın Özal konusunu propaganda malzemesi yapabileceği de ihtimaller arasında yerini alıyor.

(soL -Haber Merkezi)