Kültür bakanı AKP'yi çağdışılıkla suçladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kendisi için kurban kesilmek istenince "hangi çağda yaşıyoruz" diye tepki göstermesi kamuoyunda yankı uyandırdı. Günay ya AKP içinde bir mücadele başlattı ya da ne dediğini bilmiyor...

soL (HABER MERKEZİ) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Afyonkarahisar’da Frig Vadisi’nde incelemelerde bulunduktan sonra geldiği Döğer Beldesi’nde kendisi için bir dananın kurban edileceğini görünce aracından inerek hayvanı kesmeye çalışanları engelledi. Bakan Günay, "Hangi devirde yaşıyoruz? Ne var da bu hayvanı keseceksiniz? Kurban kesmenin de bir yeri ve zamanı vardır. Yazık değil mi bu hayvana?" dedi.

Her yerde her zaman hayvan kurban etmenin doğru olmadığını belirten Günay, "Bu nasıl bir uygulama? Hangi devirde yaşıyoruz? Ne var da bu hayvanı keseceksiniz? Kurban kesmenin de bir yeri ve zamanı vardır. Yazık değil mi bu hayvana? Dini ibadetlere biraz saygınız olsun" diye konuştu.

soL Haber Portalı olarak Günay’ın “kurban kesmenin yeri ve zamanı” sözlerine açıklık getiriyoruz. Devletin karşı çıkmadığı kurban kesme adetlerinin devam ettiği yerleri sıralıyoruz:

AKP adaylarını kurbanla tanıtır
Gaziantep’teki AKP teşkilatı, yerel seçimdeki adaylarını tanıtırken yasaları hiçe sayarak sokak ortasında kurban kesti. Çocukların da seyrettiği kesim sırasında sokak kan gölüne döndü. Radikal gazetesi haberi manşetten duyurunca grup toplantısında sinirlenen Başbakan Erdoğan gazeteye tepki göstermişti.

Malatya’da AKP'den Milletvekili seçilenler, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında kurban kesmişlerdi. AKP'nin seçimler öncesinde de sonrasında da birçok adayı tanıtımlar sırasında kurban kestirmişti.

THY’de koyunda kesilir deve de
THY’de yıllardır devam eden kurban kesme âdeti en son “deve” skandalıyla birlikte kamuoyuna da duyurulmuştu. THY’de yeni uçaklar geldiğinde ya da uçak değişimi yapıldığında koyun ya da keçi kesiliyor. En son THY'nin filosunda 13 yıldır bulunan ve olumsuz vakalarla anılan İngiliz yapımı RJ tipi uçakların kira sözleşmesinin sona ermesi, apronda deve kesilerek kutlanmıştı.

Obama için 44 kurban
Van’ın Gürpınar İlçesi Çavuştepe Köyü sakinleri ABD'nin 44'üncü Başkanı seçilen Barack Obama için 44 kurban kesip davul zurna eşliğinde halaylar çekmişti. Köylüler, ellerinde ‘Sen Gerçek Bir Kahramansın’, ‘Obama Vanlılar Seni Seviyor’, ‘İçimizden Birisin’ ve ‘Seni Seviyoruz’ yazılı pankartlarla yürümüşlerdi.

ABD ziyareti şerefine kurban
ABD ziyaretinde ilk üç gününü Washington'da yaşayan oğlu Bilal, gelini Reyyan ve yeni doğan torunu Ömer Tayyip'e ayıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şerefine oğul Erdoğan kurban kestirmişti. Bilal Erdoğan'ın, ikisi yeni doğan oğlu için "akika kurbanı" ramazan ayı için bir ve konuğu olan Başbakan Erdoğan için toplam dört kurban kestirdiği söylenmişti.

Milli Takım’a 11, kazanırsa 1011
İşadamı Ethem Sancak, A Milli Takımı'nın EURO 2008'de çeyrek finale çıkması nedeniyle 11 kurban kestirdiğini, Türkiye yarı finale çıkarsa 111, finale çıkarsa 1011 kurban kestireceğini açıklamıştı.

Adana'da da Milli Takım'ın Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesine sevinen Teknik Direktör Fatih Terim'in hemşerileri 24 kurban kesmişti.

Futbol takımlarının sezon öncesi kurban kesmeleri de gelenekselleştirilmeye devam ediliyor.

Seçim otobüsünde boğa kestiler
Mersin'in Erdemli İlçesi'nde AKP Milletvekili Ali Er için D-100 karayolu trafiğe kapatılarak boğa kesilmişti. Vekil Er ve başkan adayları seçim otobüsü üzerinden vinçle indirilen boğanın kesilmesine tanıklık etmişlerdi. Kurban kesiminden sonra karayolu kan gölüne döndüğü için uzun süre temizlik çalışmaları yapılmıştı.