Kılıçdaroğlu Baykal'a dert oldu

CHP’nin oylarını artırmasını “örgütsel başarı” olarak değerlendiren Baykal, medyanın Kemal Kılıçdaroğlu’na özel bir ilgi gösterdiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) CNN Türk'te yayınlanan yedi/24 programına konuk olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçimlerde partisinin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde oylarını artırdığı iddialarına yanıt verdi.

"Bu seçim kampanyasında başarısıyla dikkati çeken pek çok arkadaşımız var. Sayın Kılıçdaroğlu da bu arkadaşlarımızın arasında" diyen Baykal, CHP'nin oylarını yalnızca İstanbul'da değil Edirne, İzmir, Aydın, Antalya'da da artırdığını belirtti.
"Bu başarının tümünü görelim. Başarı örgütsel başarıdır" diyen Baykal, Kılıçdaroğlu açısından kendisini mutlu eden şeyin "medyanın Kılıçdaroğlu'na özel bir ilgi göstermesi" olduğunu söyledi. CHP'nin medyayla ilişkilerinde problemli bir parti olduğunu kaydeden Baykal, medyayı kastederek, "İstanbul'da hem il başkanımız Gürsel Tekin'in, hem de Kılıçdaroğlu'nun onları etkileyen, CHP'ye kredi açmasını sağlayan bir durum var" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun CHP için iyi bir genel başkan olup olmayacağı sorusuna ise, Baykal, "Olabilir neden olmasın. Ama bir parti başkanlığı karmaşık konular. Bir siyasi parti belli bir başarıya geldi, genel başkanını değiştirelim anlayışı çok naif bir anlayış, başarısızlığı daha önce kanıtlanmış bir anlayıştır" diye yanıt verdi.
Baykal, CHP'nin Ankara adayı Murat Karayalçın'la devam edip etmeyeceklerine ise kendisiyle konuştuktan sonra karar vereceklerini söyledi.