Erdoğan ABD'ye gidiyor

Erdoğan'ın 21 Eylül'de New York'a gideceği duyuruldu. BM Genel Kurulu görüşmelerine katılacak olan Erdoğan, ABD Başkanı Obama'nın vereceği resepsiyonda da bulunacak. Ayrıca ABD şirketlerinin temsilcilerinin katılacağı bir kahvaltıda da temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Eylül'de New York'a gideceği açıklandı. BM Genel Kurulu görüşmelerine katılacak olan Erdoğan'ın 23 Eylül'de New York’ta düzenlenecek olan İklim Değişikliği Zirvesi'nde de bulunacağı ve çeşitli kurumların temsilcileriyle görüşeceği açıklandı.

Açıklanan programa göre, Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama ile birlikte, konuk devlet ve hükümet başkanlarının ağırlanacağı bir resepsiyona katılacak. New York’ta bulunacağı süre içinde başka devlet başkanları ile de ikili görüşmeler de gerçekleştirecek olan Erdoğan, Amerika Müslüman Topluluğunu, Dünya Yahudi Kongresi Heyetini ve Ermeni Kilisesi Doğu Yakası Başpiskoposu ile de biraraya gelecek.

ABD şirketleri temsilcileriyle görüşme
Erdoğan, New York’ta, ABD Ticaret Odası ve Başbakanlık Yatırım Tanıtma ve Destek Ajansı tarafından ortaklaşa olarak, Amerikan şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek çalışma kahvaltısında da yer alacak, Dış İlişkiler Konseyi’nde konferansa katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, iki gündür New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve geniş bir heyet eşlik edecek. Erdoğan, 25 Eylül Perşembe akşamı Türkiye’ye dönmek üzere New York’tan ayrılacak.