AKP’li belediyeden e-devlet tuzağı

Kocaeli Kartepe Belediyesi’nde sendikalı olan taşeron işçilerinin e-devlet şifreleri alındı, üyelikleri silindi. İşçilere yapılan açıklama ise ibretlik: Biz sizi sendikadan daha çok seviyoruz!

Caner Aktan - soL
Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde sendikal örgütlenme başlatan temizlik işçilerinin e-devlet şifreleri alınarak, sendika üyelikleri düşürüldü. Örgütlenme önündeki engellerin bununla kalmadığını belirten Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar, işçilerin işten atılmakla da tehdit edildiğini söyledi.

Belediyede temizlik işlerinde çalışan taşeron işçileri de sendikalı oldukları için işten kovulma baskısı yaşadıklarını ve bazı arkadaşlarının e-devlet şifrelerinin alınarak, internet üzerinden sendikalılıklarının düşürüldüğünü anlattı.

"Biz sizi seviyoruz"
Temizlik İşleri Müdürü Osman Orhan ise işçilere yaptığı açıklamada, doğrudan sendikal örgütlenmeye karşı olduğunu beyan etti.
Yeni torba yasayla işçilerin çok geniş haklara sahip olacağını iddia eden Orhan, şunları söyledi: “Seçim öncesi neye istinaden sendikalı yapıldınız bilmiyorum. Böyle yaparak işvereni zor durumda bırakıyorsunuz. Biz sizi sendikadan daha çok seviyoruz.”

Osman Orhan’ın ardından konuşan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Şar ise örgütlenmenin önemini vurgulayarak, “Birlikten kuvvet doğar. Burada 130 işçi sendikalı yapıldı. Bir ay içerisinde yetki belgemiz gelecek ve işverenle toplu sözleşme masasına oturacağız” dedi.