AKP, SGK taşınmazlarını da satışa çıkardı

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanına göre, SGK'nın İstanbul, Sinop ve Tekirdağ'daki taşınmazları satışa çıkartıldı.

Kadir Sev

Bugünkü RG’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) taşınmaz satışı ihale ilanı yayımlandı. 11 Eylül günü yapılacak ihalelerle Kurumun İstanbul-Beşiktaş Cihannuma Mahallesindeki oteldeki %12 hissesi ile Sinop ve Tekirdağ’daki toplam 81.421 M² arsasının satılacağı belirtiliyor. Taşınmazlar için, 47 milyon 230 bin lirası Kurumun oteldeki payı olmak üzere toplam 73. 459 bin lira tahmini bedel belirlenmiş.

Özelleştirme denildiğinde akıllara yalnızca Özelleştirme İdaresi geliyor. Oysa Belediyeler başta olmak üzere Maliye Bakanlığı, İl Özel İdareleri, TCDD, TOKİ, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi birçok kurum ve kuruluş kamu taşınmazlarını satmak ya da yap-işlet-devret gibi yöntemlerle elinden çıkarmak için yarışıyor.

Kamu taşınmazlarının satılması yarışında Ankara Büyükşehir Belediyesi en ön sıralarda yer alıyor. 25 Ağustos günü yayımlanan ihale ilanı ile Ankara Etimesgut İlçesinde 106.893 M² yüzölçümlü taşınmazı 106 milyon 893 bin liraya 29 Ağustos günü yayımlanan ihale ilanı ile de Yenimahalle ve Etimesgut ilçesindeki toplam 44 bin M² taşınmazı 23 milyon 223 bin lira bedel belirlenerek satışa çıkarılmıştı.