AKP istemedi, Madımak sanığı serbest kaldı

Sivas katliamı sanığı Vahit Kaynar, yakalandığı Polonya’dan 40 günlük süre içinde iadesi istenmediği için serbest kaldı.

Sivas katliamı sanıklarından firari Vahit Kanyar, Polonya'da yakalanmıştı. Prosedüre göre, Türkiye'nin 40 gün içerisinde iade isteğini iletmesi gerekiyordu. AKP hükümeti işin peşinden gitmeyince, süre doldu ve Kanyar kefaletle serbest bırakıldı.

Vahit Kaynar, 25 Eylül’de Polonya’da yakalanmış ve tutuklanmıştı. Polonya yasalarına göre 40 gün içinde Türkiye’ye iade işlemi gerçekleşmemesi halinde Kaynar’ın serbest bırakılacağı belirtiliyordu. Kaynar’ın yakalandığı haberini Sivas davası avukatlarından Şenal Sarıhan, 5 Ekim’de yaptığı açıklama ile duyurdu. Sarıhan’ın başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı ancak 11 Ekim’de Kaynar’ın iadesiyle ilgili Polonya makamlarına başvurdu. Ancak bu süreçte Polonya mahkemesi Kaynar’ı yaklaşık 55 bin lira karşılığında serbest bıraktı.

Bakanlık: Çok titiz çalıştık!
Adalet Bakanlığı Sivas'ta 35 kişinin ölümüne neden olan firari sanıklardan Vahit Kaynar'ın yakalandığı Polonya'da kefaletle serbest bırakılmasıyla ilgili, "Şahsın iadesi için yapılması gereken tüm işlemler, süresi içinde yapılmış ve titizlikle takip edilmiştir Adalet Bakanlığı Sivas'ta 35 kişinin ölümüne neden olan firari sanıklardan Vahit Kaynar'ın yakalandığı Polonya'da kefaletle serbest bırakılmasıyla ilgili, "Şahsın iadesi için yapılması gereken tüm işlemler, süresi içinde yapılmış ve titizlikle takip edilmiştir. Bunun dışındaki tüm gelişmeler ise ilgili ülke yargısının yetkisi kapsamındadır" açıklaması yaptı.

(soL - Haber Merkezi)