Dediğiniz gibi: Türkiye’yi parçalamak istiyorlar, ama bu işin taşeronu sizsiniz

Yandaş basında bir patırtı. Sebep kaos. Sanki kendileri yaratmadılar.

Bunun emperyalist bir oyun olduğunu, dünya liderliğine yürüyen AKP’nin önünü kesmeyi amaçladığını, PKK’nin, IŞİD’in, FETÖ’nün bu iş için kullanıldığını iddia ediyorlar. Birden “antiemperyalist” kesildiler.

Yetmiyor: Solu da bu planın parçası olmakla suçluyorlar. Sanırsınız yıllardır ABD ile fingirdeşen kendileri değil.

Evet: Emperyalizm Türkiye’yi parçalamak istiyor. Yalnızca Türkiye’yi değil, içinde bulunduğumuz geniş coğrafyayı yeniden düzenlemeyi amaçlayan plan en azından 1980’lerden beri gündemde.

AKP şürekası, şimdi başları derde girince, paçaları tutuştuğu için, kabul etmek zorunda kaldı.

Amaçları Türkiye sağının, mücahitlerin, cihatçıların, bilumum muhafazakarın bu plandaki rolünü saklamak.

Aklınız neredeydi. Siz bu senaryonun asli bileşenisiniz. Bir tümen askeri, Kore’de NATO üyeliğinin (1952) diyeti olarak ABD komutasına sunan Demokrat Partinizdi.  Mehmetçiğin 1 centlik asker diye anılması oradan. O zamandan beri dünyadaki bütün emperyalist kıyımlarda sizin parmağınız var.

Cezayir kurtuluş savaşına karşı işgalci Fransa’ya destek veren, karşılığı olarak omzuna Legion d’Honneur Nişanı takılıp, Grand Cordon rütbesi ile taltif edilen (1953) sizin Menderes’inizdi.

Mısır’ın Süveyş Kanalı’nı kamulaştırılması (1956) nedeniyle Kahire İngiliz-Fransız-Amerikan uçaklarınca bombalanırken, emperyalistlerin yanında saf tutan yine Demokrat Partinizdi.

Komünizmle Mücadele Derneklerinizi, Milli Türk Talebe Birliklerinizi destekleyen CIA idi.

12 Eylül darbesi, solun önünü kesmek ve Sovyet sosyalizmini Yeşil Kuşak ile boğmak içindi. Sizin referanslarınız arasında yer alan Özal, darbe öncesinde Demirel’in, sonrasında Evren’in bürokratıydı. Demirel’in memuruyken, 1980 yazında, kuvvet komutanlarına demokrasinin ekonomik kalkınmaya nasıl engel teşkil ettiğini anlatmak üzere mesai yapıyordu. Danışmanları, 12 Eylül darbesini Clinton’ın kulağına “bizim çocuklar işi bitirdi” diye fısıldıyordu.

Brzezisnki’nin deyişiyle, Taliban, Sovyetler Birliği’ni Afganistan “bataklığı”nda olabildiğince uzun süre tutmak üzere yaratılırken, sizin Mücahitleriniz Onların yanındaydı. Afganistan Büyük Orta Doğu projesinin miladıydı. Sonradan, Erdoğan, 2003’den itibaren defalarca BOP eş başkanı olarak atandığını açıklayacaktı. BOP Ortadoğu’da Amerikan işgaliydi.

NATO uçakları Libya’yı bombalarken, cihatçı teröristlere bir çanta dolusu Doları teslim etmek üzere bir acele yollara düşen dışişleri bakanınızdı.

IŞİD sizin İncirlik’inizde ABD tarafından yaratıldı. Kökeni El Kaide idi. Şimdi bir koluna Nusra diyorlar ve daha düne kadar Nusra’nın terör örgütü olarak nitelenmesine karşı çıkan Erdoğan’dı.

Esad’ı kendi halkını katleden bir terörist olarak niteleyen, ABD ile birlikte Suriye’yi bölmek üzere yapmadığını bırakmayan, ABD’yi kara harekatına provoke etmek için Rus uçağını düşüren sizin iktidarınızdı.

Evet: 15 Temmuz ABD’nin FETÖ üzerinden planladığı bir darbeydi. Ama O’na yıllar boyunca her istediğini veren AKP’nizdi. Ve hala FETÖ’nün siyasetteki izini sürmüş değilsiniz.

Velhasıl, emperyalizmin bütün planlarının içinde siz vardınız. O planların uygulanması için en ateşli aktör siz oldunuz.

Moskova’daki durumunuz ise sefil bir dönüş, her şeyi elinize yüzünüze bulaştırdığınızın kanıtıdır. Dünya liderliği dediğiniz bu perişanlıktır.

En başından beri ABD emperyalizmi sizi Ortadoğu’daki planları doğrultusunda kullandı. Siz ABD açısından İslam dünyasını içeriden ele geçirmek için elverişli bir araçtınız.

BOP’un hedefi Türkiye’yi gevşetmek, üzerinde her tür operasyonun yapılabileceği bir halde takatsiz bırakmaktı. Siz bunun gerçekleştirilmesine vesile oldunuz. Şimdi terörden, Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan söz etmeye hakkınız yok.

İş işten geçti. ABD’ye atıp tutmalarınız palavra. Rus uçağını düşürdükten sonraki haftaları hatırlıyor musunuz? Emri biz verdik, yine olsa yine yaparız diye tempo tutuyordunuz. Şimdi ABD karşısındaki esip gürlemeleriniz de aynı türden.

İki gün sonra unutursunuz. Yalayıp yutarsınız. Samimi misiniz? Kapatın İncirlik’i, çıkın NATO’dan, kim tutuyor sizi. Yapamazsınız.

Çünkü işbirlikçisiniz. Ve artık manevra yapabilecek durumda bile değilsiniz.