Polis karakoldaki avukatlara ateş etti

Şırnak’ta iki avukata, Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu’nda bulundukları sırada bir polis memuru tarafından hedef gözetilerek ateş edildi. Polis memuru, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

soL (HABER MERKEZİ) Şırnak Barosu'na kayıtlı Hüseyin Cihan ve Serhat Kadırhan isimli avukatlara, Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'nda bulundukları sırada polis tarafından ateş açıldı. Olayla ilgili bir açıklama yapan Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı İdris Tanış, avukatların olaydan şans eseri yara almadan kurtulduklarını aktardı.

Tanış, olayla ilgili olarak "Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'nda, meslektaşlarımız avukat Hüseyin Cihan ve avukat Serhat Kadırhan'a, aynı karakolda görevli polis memuru B.Ö. tarafından öldürme kastıyla ateş açılmış, arkadaşlarımız şans eseri olaydan yara almadan kurtulmuşlardır. Vatandaşın can ve malını korumakla görevlendirilen bir polis memurunun, fütursuzca karakolun içinde böyle bir eyleme girişmesinin savunulur hiçbir tarafı olamaz. Olayı nefretle kınıyoruz. Eylemi gerçekleştiren polis memurunun görevden alınması ve tutuklanması hukuk devletinin gereğidir" diye konuştu.

Kendisine ateş açılan Serhat Kadırhan ise karakolda polis memuruyla tartıştıklarını, tartışma sırasında kendisinin polisten sicil numarasını istemesi üzerine arbede yaşandığını bildirerek, "Arbede sırasında polis memuru silahına davrandı ve o esnada kaçan bir kişinin üstüne bir el ateş etti. Cam kurşun geçirmez olduğundan isabet ettiremedi. Daha sonra silahını bize doğrultarak 3-4 el ateş etti. Bu arada, bir polis memuru onu durdurmaya çalışıyordu" dedi.

Avukatlar Cihan ve Kadırhan'ın hakkında suç duyurusunda bulundukları polis memuru, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.