Faşistler Tandoğan'da terör estirdi

Salı günü Gazi Üniversitesi'nde bir kız öğrenciyi döven ülkücüler, dün de Ankara Üniversitesi Tandoğan yerleşkesini basarak kantinde tekbir getirdiler.

soL (Ankara) Geçtiğimiz salı günü Gazi Üniversitesi'nde (GÜ) bir kız öğrenciyi döven ülkücü grup, dün Ankara'da tekrar terör estirdi. Gazi Üniversitesi öğrencisi olduğu bilenen bir grup, bu kez Gazi'nin hemen yanında bulunan Ankara Üniversitesi (AÜ) Tandoğan yerleşkesinde ortaya çıktı. Öğleyin saat 14.00 civarında zorla kampüse giren gruptakiler, kantine giderek tekbir getirdiler. 70-80 kişilik grubun saldırgan tavırlarla kantine girmesi üzerine, kantindeki öğrencilerin korku içinde uzaklaştığı görüldü.

Ülkücülerin, Gazi Üniversitesi'nde yapılan "reisler arası devir teslim töreni"nden sonra gövde gösterisi yapmak amacıyla Tandoğan'a saldırdıkları tahmin ediliyor. 2001 yılında yine benzer bir şekilde, Gazi Üniversitesi öğrencisi olduğu bilenen ülkücüler Tandoğan Kampüsü'nü basarak satırlar ve çivili sopalarla öğrencilere saldırmışlardı. Olayın ardından birçok öğrenci yoğun bakıma kaldırılmış, hayati tehlike atlatanlar olmuştu.

Tıpkı 2001'deki olay sırasında olduğu gibi dün de, normalde günün her saati kampüsün içinde dolaşan ve kantin çevresinde tur atan sivil polislerden hiçbirinin okulda bulunmaması dikkat çekti.