Erdoğan: Bu feministler falan var ya, 'kadın Allah'ın emanetidir' deyince bize kızıyorlar

Muhtarlarla toplanan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Bu feministler falan var ya, 'kadın Allah'ın emanetidir' deyince bize kızıyorlar" diye konuştu.

Haber Merkezi

Erdoğan, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek "Genel Başkanları çıkıp Özgecan’ın katledilmesini bile siyasete bağlıyor. Milletvekilleri çıkıp katledildiği gün dans ediyor. Neymiş kadına tacizin yıldönümüymüş. Geç o işi geç. Biz kendi kültürümüzde böyle günlerde Fatiha okumak suretiyle bu işi anarız, yad ederiz" dedi.

Erdoğan, "Kadınlar Allah’ın erkeklere bir emanetidir' dediğimizde kızıyorlar. Bu feministler falan var ya, “kadın emanetmiş,  hakaret” diyor. Ya senin bizim medeniyetimizle, inancımızla alakanız yok. Biz sevgililer sevgilisinin veda hutbesindeki hitabına bakıyoruz. Allah’ın emanetidir, diyor, o emanete sahip çıkın diyor ve onu incitmeyin diyor. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok" diye konuştu.

Erdoğan, "Bu aralar ben başkanlık sistemi diyorum, onlar diktatörlük diyor. Daha düne kadar başkanlık sistemini savunanlar dahi ben bunu söyleyince aksini söylemeye başladılar. Geçmişte tek parti döneminin milli şefine itaati vatandaşlık borcu olarak görenler şimdi diktatörlükten bahsediyorlar. Bu nasıl bir diktatörlük ki bugün ülkemizde faal durumda 87 parti var" dedi.

Erdoğan, "7 Haziran’da da bunlardan 31’ini katılıyor. Bu nasıl diktatörlük ya, diktatörlükte bu kadar parti seçime girebilir mi? Bu ithamı bir türlü milletin yanında yer almayı beceremeyenlerin dolayısıyla onun teveccühüne mazhar olamayanların sayıklamasıdır" diye konuştu.