Korumaların dövdüğü zabıta emekçilerine sendikal destek

Tüm Bel-Sen, Ataşehir Belediyesi Koruma Güvenlik Amiri korumaları tarafından dövülen zabıta emekçilerine destek açıklamasında bulundu. Açıklamada, "Hükümetin kamu emekçilerine yönelik iş güvencelerini ortadan kaldıran saldırılara karşı mücadelemizi yükseltmeye çalışırken, çalışmalarımızın başına can güvenliği sorunu da eklenmiştir" denildi.

Haber Merkezi

Tüm Bel-Sen, Ataşehir Belediyesi Koruma Güvenlik Amiri'nin korumaları tarafından dövülen zabıta emekçilerine destek açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Hükümetin kamu emekçilerine yönelik iş güvencelerini ortadan kaldıran saldırılara karşı mücadelemizi yükseltmeye çalışırken, çalışmalarımızın başına can güvenliği sorunu da eklenmiştir" denildi. 

Tüm Bel-Sen İstanbul 3 No'lu Şube tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: 

"23 Mayıs 2016 Pazartesi günü Ataşehir Belediyesi çalışanı sendika üyemiz Zabıta Memuru Adann Öztürk ve Zabıta Hizmet Personeli Bülent Kavak görevlerini yaparken fiili saldırıya maruz kalmışlardır. Bu saldırı özelde zabıta personeline yönelik olsa da tüm kamu çalışanlarına yönelik bir saldırıdır. Hükümetin kamu emekçilerine yönelik iş güvencelerini ortadan kaldıran saldırılara karşı mücadelemizi yükseltmeye çalışırken, çalışmalarımızın başına can güvenliği sorunu da eklenmiştir. Söz konusu olayda Ataşehir Belediyesi Koruma Güvenlik Amiri Hamit Şahin ve yanına aldığı iki şahısla, görev yapmakta olan zabıta personeline fiziki saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırı esnasından Adnan öztürk'ün burnu kırılmış, vucudunun çeşitli yerleri darp edilmiştir. Zabıta Destek Hizmet Görevlisi Bülent Kavak da yaralanmıştır.

Bu çirkin saldırı üyemizi ve diğer görevliyi darp etmekle kalmamış, aynı zamanda kurum ve kurum yetkililerine de büyük tahribay ve zarar vermiştir. Bu itibarla bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için Ataşehir Belediyesi'nin böylesi saldırganların derhal cezalandırılmasını istiyoruz."