Genç zihinlere 15 Temmuz bahanesiyle AKP propagandası!

Lise öğrencilerine 15 Temmuz darbe girişimi çizdirildi. Milli Eğitim Bakanlığı bu çizimleri kitaplaştırdı. Ortaya çıkan kitap, lise öğrencisi genç zihinlere yönelik AKP propagandanın vardığı noktayı gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek liseli öğrencilerin zihinlerine AKP zihniyetinin propagandasını işledi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, darbe girişimini ilkokuldan liseye kadar her düzeyde öğrencinimn eğitim sistemine yerleştiren Milli Eğitim Bakanlığı, son olarak Türkiye’deki güzel sanatlar liselerinde okuyan öğrencilere çizdirilen ve "15 Temmuz" yarışmasına gönderilen resimleri bir araya toplayarak kitap haline getirdi.

Öğrencilerin çizimlerinde diz çöktürülen askerler, ele geçirilmiş tank figürleri ile Türk bayrağının AKP sembolü bir ampul içinde yer aldığı görseller dikkat çekti.

MEB, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı güzel sanatlar liselerinin katıldığı "Öğrencilerimizin fırçasından - Darbeden demokrasiye: 15 Temmuz" konulu yarışmaya gönderilen resimleri kitaplaştırıldı. Türkiye’de 58 ildeki 64 okuldan resimlerin yer aldığı kitabın önsözünü Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk yazdı.

“15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” diyerek önsöze başlayan Türk, “Vatanı ve bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan canlarını veren şehitlerimizin şehadeti, gazilerimizin hasma gösterdiği cesareti, demokrasi âşığı halkımızın coşkusu bu defa öğrencilerimizin fırça darbeleriyle resmedildi. Karakteri, esareti kabul etmeyen milletimizin inancı, asil yaşama iradesi ve direnciyle bir kara gece ak oldu. Bin yıl önce Malazgirt’te, yüz yıl önce Kut’ül Amare’de ve Kurtuluş Savaşı’nda çıkılan seferlerin zaferle taçlandığı gibi 15 Temmuz’da tanık olduğumuz hain darbe girişiminde bulunanlara karşı milletin darbesini fırçalarla anlattı güzel sanatlar lisesi öğrencilerimiz” ifadelerini kullandı.

AMPUL İÇİNDE TÜRKİYE

Öğrencilerin çizdiği resimlerdeki hükümet söylem ve simgeleri de dikkat çekti.

Resimlerden birinde "şeytan kulakları"yla görselleştirilen Fethullah Gülen, yanındaki kuru kafalar yer alırken; öğrencinin fondaki Türk bayrağının üzerine halkın yumruk şeklinde Fethullah Gülen’e uzanmış halini tasvir ettiği görüldü. Bir diğer resimde ise Türkiye’nin bayrak temalı haritasının AKP’nin sembolü ampul içerisinde resmedilmesi, çocuklara yönelik propagandanın boyutlarının zihinlerdeki izlerini gözler önüne serdi.

Darbe girişiminin ardından tutuklanan askerlerin servis edilen fotoğraflarının da öğrencilerin zihinlerine kazındığı ortaya çıktı. Bir resimde darbeci askerlere diz çöktürmüş, sırtında Türk bayrağı ve başında fes ile elinde Kuran olan bir adamın namlusundan tuttuğu tankı kaldırması öğrenciler tarafından resmedildi.

Ayrıca sırtında Türk bayrağı olan bir kişinin, yere çöktürdüğü bir askerin sırtına çıkarak, elindeki testereyle tankın namlusunu kestiği resim de kitapta yer aldı.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Ömer Halisdemir ile AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı birçok resim de MEB kitabında yer aldı.