Boyun Eğme satışı sırasında gözaltına alınan TKP üyesi öğrencilere üniversiteden soruşturma!

Üniversite dışında Boyun Eğme satışı yaptıkları sırada gözaltına alınan TKP üyesi öğrencilere Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma dosyasında öğrencilere, "Yaptığınız eylemin 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminde bulunanlara destek niteliğini göze aldınız mı?" şeklinde sorular soruldu.

soL - Isparta

Geçen Salı Isparta Merkez'de Boyun Eğme satışı sırasında gözaltına alınan 7 TKP üyesi öğrenciye Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından "Cumhurbaşkanı'na hakaret ve dini değerlere hakaret yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

DAYANANKSIZ SUÇLAMA 

Üniversite dışında yapılan dergi satışının ardından yaşanan gözaltıları bahane bilen AKP'li üniversite yönetimi, öğrencileri uzaklaştırmak için çabaya girdi.

Rektörlüğün, söz konusu soruşturmayı YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin "Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak" maddesine dayandırarak açtığı ortaya çıktı.

İlgili madde ve yapılan suçlamaların arasında bir bağ bulunmazken, soruşturma dosyasında öğrencilere skandal sorular da yöneltildiği öğrenildi.

Soruşturma dosyasında yer alan sorularda "Yaptığınız eylemin 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminde bulunanlara destek niteliğini göze aldınız mı?", "Pişman mısınız?" gibi sorular dikkat çekerken, soruşturmanın açılmasındaki amaç bir kez daha gözler önüne serildi.