AKP tribün çetelerine sahip çıktı: 'Ceza haksız, gereken yapılacak!'

Olaylı Beşiktaş-Konyaspor maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, Konyaspor'a verilen beş maçlık cezayı haksız bulduğunu ve konuyla ilgili "gereken gayreti göstereceğini" söyledi. Ahmet Davutoğlu ise cezayı hukuksuz bulduğunu belirterek Konyaspor'un psikolojik darbeye maruz kaldığını öne sürdü.

Konya’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) istasyonu ve Lojistik Merkezi temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, Samsun’da oynanan Süper Kupa finalindeki olaylar nedeniyle Konyaspor’a verilen beş maç seyircisiz oynama cezasının hafifletilmesi için “gerekeni gayreti göstereceğini” söyledi.

AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da beş maç ceza alan Konyaspor'a sahip çıkarak verilen cezayı haksız bulduğunu belirtti.

Konyaspor’un “psikolojik darbeye” maruz kaldığını öne süren Davutoğlu, "Böyle bir şehri, Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeye hazırlanan bir kulübü manevi olarak bu derece psikolojik bir darbeye muhatap kılmak doğru olmadı, yakışmadı. Konya’ya hiç yakışmıyor. Konya çok daha iyisini hak ediyor" dedi.

Konyaspor’un Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ettiği maç boyunca sahaya yanıcı ve patlayıcı maddeler atılmış, sahaya giren bir taraftar kolluk kuvvetleri tarafından dışarı çıkarılmıştı. Maçın ardından sahaya inen Konyaspor taraftarlarının Beşiktaşlı futbolculara saldırmaya çalışması gerilimin artmasına neden olmuştu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Konyaspor’a beş, Beşiktaş’a ise bir maç seyircisiz oynama cezası verilirken, aynı maçta “Nuriye-Semih yaşasın” pankartı açan 11 Beşiktaş taraftarı ise “terör örgütü propagandası” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.