Yeni Şafak'tan El Kaide'ye destek: 'Halep fethe hazır'mış!

El Kaide öncülüğünde Halep'e yönelik başlatılan operasyonun en büyük destekçisi AKP medyası. Yeni Şafak, "Halep fethe hazır" manşeti atarak, El Kaide'ye desteğini ilan etmiş oldu.

Haber Merkezi

13 çeteden oluşan "Şeriatı Destekleyenler" isimli yeni oluşum, Halep'in batısına yönelik büyük bir saldırı başlattı.

Cihatçılara yakın medyada dezenformasyon kampanyası başlarken, Halep saldırısına en büyük destek AKP medyasından geldi.

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, El Kaide bağlantılı Ahrar'uş Şam ve Çeçen Kaide'cilerden oluşan Muhacir ve Ensar Ordusu'nun başını çektiği "Ensar el Şeria" koalisyonuna Yeni Şafak destek veriyor.

Yeni Şafak, bugün "Halep fethe hazır" başlığıyla yayımladığı haberinde, "Suriye'de dört yılı aşkın bir süredir Esed rejimiyle savaşan muhalifler, Halep'in fethi için beklenen operasyonu başlattı" dedi.

"Rejimin ağır zayiatlar verdiğini", çetelerin "stratejik noktaları ele geçirdiklerini" ileri süren Yeni Şafak, koalisyon için "Ahraru'ş Şam ve Nusra da katıldı" diyerek sanki bu gruplar koalisyona öncülük etmemiş gibi tavır takındı.

Halep'e yönelik operasyon, uzun bir süredir Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından planlanıyordu. ABD de, geçtiğimiz haftalarda Halep'in kuzeyindeki IŞİD-"diğer cihatçılar" çatışmasına IŞİD'i bombalayarak katılmıştı.