Halep'te savaş sürüyor: Türk ambulansları yaralı cihatçıları taşıyor iddiası

Halep'e yönelik yeni cihatçı saldırısı sürüyor. Çetelerin yerleşim yerlerine attığı roketler çok sayıda sivili öldürürken, yaralı cihatçıları Türk ambulanslarının taşıdığı öne sürülüyor.

Dış Haberler

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, El Kaide bağlantılı Ahrar'uş Şam ve Çeçen Kaidecilerin öncülüğünde kurulan "Şeriat Destekçileri" isimli yeni oluşumun Halep saldırısı sürüyor.

Halep'in batısına başlatılan taarruz, Büyük Peygamber Camii ile Hava Kuvvetleri istihbaratını hedef aldı. İlk saldırı sonucunda ordu ve yerel milis kuvvetleri camiden istihbarat binası bölgesine çekildi.

Daha sonra istihbarat binasına saldıran militanlar, helikopterlerin yoğun bombardımanı sonucunda geri çekilmek durumunda kaldı. Ordu, cihatçıların elindeki bir T-55 tipi tankın imha edildiğini söyledi.

Çeteler, Halidiye, Zehra ve Eşrefiye'ye de saldırdı. Sivillerin yaşadığı bölgelere roket atan cihatçılar 11 kişiyi öldürdü, 96 kişiyi yaraladı. Cihatçıların elinde ABD yapımı anti-tank TOW füzelerinin de olduğu belirtiliyor.

Cihatçı medyada Tabari Okulu ile Su Toplama Merkezi'nin düştüğü iddia edilse de, Suriye ordusu iddiaları yalanladı.

Halep operasyonuyla birlikte, Hama/El Gab bölgesinden de militanların Halep'e doğru kaydırılmaya başlandığı belirtiliyor.

Öte yandan, yaralı cihatçıların Türk ambulanslarıyla Türkiye'deki hastanelere taşındığı belirtiliyor. Bazı kaynaklar, Ankara ile Halep'in kuzeyindeki cihatçı grupların toplantı yaptığını ve operasyon için birlikte karar alındığını da öne sürüyor.