İspanya'nın El Pais gazetesi 'sahte' Chavez fotoğrafından dolayı özür diledi

İspanya'nın yüksek tirajlı<em> El Pais</em> gazetesi, Chavez'e ait olduğu öne sürülen bir fotoğrafın sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine özür diledi ve baskıyı bayilerden toplattı.

İspanya'nın en yüksek tirajlı günlük gazetesi El Pais, Küba’da bir süredir kanser tedavisi gören Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’e ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğraf gazetenin ön sayfasında “Chavez'in hastalığının sırrı” başlığıyla yayınlanırken, söz konusu haberde, bir hastanede solunum cihazına bağlı yatarak tedavi gören saçsız birinin ağzında tüple görüntüsü yer aldı.

Ancak Venezuela İletişim Bakanı Ernesto Villegas'ın fotoğraftaki kişinin Chavez olmadığını açıklamasının ardından gazete yönetimi fotoğrafı internetteki resmi sitesinden çekerken, ilk baskısı bayilere ulaşan gazeteyi toplattı.

Öte yandan söz konusu fotoğrafı çıkararak yeniden baskıya giren gazetenin yeni baskının geç kalmasından dolayı da bu sabah birçok bayide El Pais'in yer almadığı bildirildi.

Özrü kabahatinden büyük
Gazete yaptığı açıklamada, bir haber ajansından aldığını söylediği fotoğrafın çekilme zamanı ve yerini doğrulayamadığını itiraf etti. Ancak buna rağmen fotoğrafı yayınlamayı tercih etmesi ise dikkat çekti.

Fotoğraf, El Pais'in internet sitesinde yaklaşık bir buçuk saat kaldı.

(soL- Dış Haberler)