İsrail solcuları kara listeye aldı

İsrail'in Batı Şeria’da Filistinlilerle beraber işgale karşı gösteriler düzenleyen İsrailli solcular hakkında istihbarat toplayarak, bu kişilerin gösterilere katılmasını engellemeye çalıştığı ortaya çıktı.

İsrail, Batı Şeria'nın birçok bölgesinde İsrail’in inşa ettiği duvara ve yerleşimcilerin işgaline karşı Filistinlilerle ve uluslararası eylemcilerle beraber mücadele veren İsrailli solcuları kayıt altına alıyor.

Haaretz gazetesinin haberinde, İsrail ordusunun özellikle Ramallah yakınlarındaki Bilin ve Nilin köylerinde, her cuma düzenli olarak yapılan gösterilere katılan İsrailliler hakkında kimliklerinden ehliyetlerine kadar her türlü bilgiyi toplamaya çalıştığı bildirildi. İsrail’in bu yolla, “kara listeye” aldığı İsrailli solcuların Batı Şeria’ya geçişini engellemeye çalıştığı belirtiliyor.

Haberde, iki köyde düzenlenen gösterilere katılmak için geçen haftalarda yola çıkan İsrailli eylemcilerin, kullandıkları 11 aracın plaka kayıtlarının bulunduğu “kara liste” nedeniyle askeri kontrol noktasında durduruldukları kaydedildi. Eylemciler, listenin daha önce katıldıkları gösterilerdeki İsrailli polisler tarafından askerlere verildiğini tahmin ettiklerini söylediler.
(soL - Dış Haberler)