İsrail 3 Hamas komutanını öldürdü

Dün geceki İsrail saldırılarında 3'ü Hamas komutanı 15 Filistinli hayatını kaybetti. Öte yandan Hamas'ın, krizin çözümü için Katar'ın devreye girmesini istediği iddia edildi.

(soL - Dış Haberler) İsrail'in Gazze'ye yönelik dünkü saldırısında 15 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas, Gazze'deki 3 komutanının İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölen Hamas komutanları Muhammed Ebu Şammala, Raid el-Attar ve Muhammed Berhum. Hamaslıların, Refah yakınlarındaki bir evde bombalandıkları duyuruldu.

Öte yandan Londra'dan yayın yapan el-Hayat gazetesine konuşan bir El-Fetih yetkilisi, Hamas'ın Mısır'dan, Gazze'deki krizin çözümü için Katar'ı da sürece dahil etmesini talep ettiğini söyledi. İddiaya göre Hamas, Kahire'deki müzakerelere Katar Dışişleri Bakanı'nın ya da istihbarat şefinin katılmasını istedi.

Ancak Fetih yetkilisi, Mısır'ın bu talebi, Katar'ın darbeden sonra Mısır'a karşı takındığı tavır nedeniyle özür dilemediği müddetçe kabul etmeyeceğini vurguladı.

Fetih yetkilisi, Halid Meşal'in Mısır'ın önerdiği ateşkes koşullarını kabul etmesi halinde, onu sınırdışı etmekle tehdit ettiğini de ileri sürdü.