Rusya: ABD'nin Suriye'nin petrol sahalarında konuşlanması gerginliği artırıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ABD’nin Suriye’nin petrol üretim merkezlerinden biri olan Rimelan bölgesine askeri teçhizat konuşlandırmasının gerginliği artırdığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ABD'li askerlerin Suriye'nin petrol yataklarında konuşlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Suriye’nin petrol üretim merkezlerinden biri olan Rimelan bölgesinde, ABD'lilerin iddia ettiği gibi petrol alanlarının korunacağı IŞİD militanlarının bulunmadığını söyleyen Bogdanov, ABD'nin bölgede askeri teçhizat konuşlandırmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Bu durumun gerginliğin artmasına yol açacağını belirten Bogdanov, “Astana’da hükümet ve silahlı muhalifler olmak üzere iki Suriye delegasyonu bulunuyor. Anladığım kadarıyla hiç bir Suriyeli ABD'lilerden böyle bir ricada bulunmadı” dedi.

Bogdanov konuşmasının devamında, “Doğal kaynaklar halka ve bu ülkeye ait olmalı ve doğal olarak meşru hükümet tarafından kontrol edilmelidir. Diğer tüm meseleler Astana, Cenevre ve diğer yerlerde Suriyeliler arasında yürütülen temaslar çerçevesinde çözülmelidir” diye konuştu.

Bogdanov, Suriye’de yasadışı yabancı askeri varlığı ve çatışmaların durdurulmasının sağlanması konularının 10 Aralık’ta Nur Sultan’da düzenlenecek Astana görüşmelerinde ele alınacağını da sözlerine ekledi.