Pentagon'dan ABD-Türkiye gerilimi hakkında açıklama

Pentagon'dan Türkiye ile ABD arasında yaşanan diplomatik krizle ilgili bir açıklama geldi. Pentagon, 'İki ülke arasındaki diplomatik gerilimin askeri operasyonları etkilemediğini' belirtti.

ABD ve ardından Türkiye'nin vize iptaliyle tırmanışını sürdüren ABD-Türkiye arasındaki gerilim hakkında, Pentagon'dan açıklama geldi.

Pentagon, "İki ülke arasındaki diplomatik gerilimin askeri operasyonları etkilemediğini" belirtti.

Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ile ABD arasındaki vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınması konusunda Dışişleri Bakanlığı'nın daha detaylı bilgilere sahip olduğunu aktaran Manning, “Türkiye güçlü bir koalisyon ortağı ve yakın bir NATO müttefikimizdir. Bu gelişmelerin oradaki operasyonlarımız ve personelimizi etkilemediğini teyit ediyorum” şeklinde konuştu.

Manning: “İncirlik’te konuşlu Türk Hava Kuvvetleri unsurları, NATO ve koalisyon kapsamındaki önemli rolünü icra etmeye devam ediyor. İncirlik ve Türkiye’nin diğer üslerden yürütülen DEAŞ karşıtı operasyonlarımız, Türk müttefiklerimizle yakın koordinasyon ve tam desteği ile devam ediyor. Bizim ortak ve ayrı operasyonlarımız da yine yakından koordinasyonla devam edecek” dedi.