İslamcı medya tecavüzcü ve katliamcı Kamaruzzaman'a sahip çıktı

İslamcı medya sivillere karşı katliam, tecavüz, yağma ve sürgün uygulamaktan hüküm giyen ve idam edilen Bangladeşli Muhammed Kamaruzzaman'a sahip çıktı.

Dış Haberler

1971'deki Bangladeş Kurtuluş Savaşı'nda, Bangladeş'in bağımsızlığına karşı savaşan ve sivillere karşı katliam, tecavüz, yağma ve sürgün planlatıp uygulatan Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman geçtiğimiz günlerde idam edilmişti. Kamaruzzaman'ın "şehit" ve "alim" olduğunu savunan İslamcı medya ise, ölümünü "Mossad kumpası" olarak nitelendirerek Kamaruzzaman'a sahip çıktı.

Milli Gazete, Anadolu Gençlik Derneği'nin protestosunu haber yaparken, "zalim Bangladeş Hükümeti tarafından idam edilen Cemaati İslami Teşkilatı Genel Sekreteri Muhammed Kamaruzzaman’ın şehadeti" diyerek Kamaruzzaman'ı "şehit" olarak nitelendirdi. AGD'nin açıklamasında ise "Muhammed Kamaruzzaman, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde Hakka yürümüştür. Yüce Allah cihadını ve şahadetini kabul eylesin” denildi.

Vahdet Gazetesi, idamın "Mossad kumpası" olduğunu söylerken, bir Cemaati İslami üyesi ile konuşarak; "Cemaati İslami’nin liderleri tek tek yok ediliyor. Kamaruzzaman’ın idamı sadece Bangladeş için değil İslam âlemi için büyük kayıplardır. Çünkü bu isimler ümmetin birliği için çalışan büyük insanlardı" cümlelerini aktardı. Kimi İslami haber siteleri olayı "alimin ölümü, alemin ölümüdür" sözleriyle haberleştirirken, Islah Haber de haberi "Bangladeş'te zulüm bitmiyor" başlığıyla verdi.

Kamaruzzaman'ın idamını Mardin'de protesto eden Dostluk Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (DOST-DER ) ise "merhum Kameruzzaman’ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını, şahadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla hakka uğurluyor, mekanı cennet olsun diyoruz" diyerek basın açıklaması yaptı.

DIŞİŞLERİ DE 'ÜZÜLDÜ'
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Kamaruzzaman'ın idam cezasının infazının "üzüntüyle öğrenildiği" belirtildi.

Açıklamada, "Bangladeş’in toplumsal uyum ve huzuru bakımından sözkonusu infazın yapılmaması ve diğer benzer idam cezalarının infazlarının da askıya alınması yönünde Bangladeş tarafına telkinde bulunmuş, idam cezasını kaldırmış bir ülke olarak bu cezanın uygulanmasının toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik" denildi.

KAMARUZZAMAN'IN CEZA ALDIĞI SUÇLAR NELERDİR?
Bangladeş'in bağımsızlığına karşı savaşan Kamaruzzaman, El-Bedir isimli bir paramiliter grubu yöneterek bağımsızlık yanlısı Abdül Hannan'a ve yakınlarına işkence yapmış, Şohagpur köyünde 120 erkeğin öldürülmesini ve kadınlara tecavüz edilmesini önermiş ve planlamış, Golam Mustafa'nın suikasti için emir vermiş, savaşın sürdüğü Ramazan ayında da 13 kişinin öldürülmesini emretmişti. Hakkında daha pek çok iddia olan Kamaruzzaman, katliam, tecavüz, yağma, kundaklama, silahsız sivillere karşı şiddet uygulama suçlarından yargılanarak hüküm giymişti.