AB'den Türkiye'ye Doğu Akdeniz yaptırımı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine katıldığı belirtilen 2 Türk vatandaşının yaptırım listesine alınması kararı AB'nin Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. AB Konseyinden yapılan açıklamada Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkilileri Mehmet Ferruh Akalın ile Ali Coşkun Namoğlu’na yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine katıldığı gerekçesiyle iki Türk vatandaşını yaptırım listesine aldı.

AB'nin Resmi Gazetesi’nde yayımlanan kararda, "Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yasadışı sondaj faaliyetinin devam etmesi nedeniyle iki kişi kara listeye alındı" denildi.

Kara listeye alınan iki Türk vatandaşının, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgesindeki faaliyetlerine katıldığı ileri sürüldü.

YAPTIRIM UYGULANAN KİŞLER BELLİ OLDU

AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ferruh Akalın ile TPAO Arama Daire Başkanlığı Müdür Yardımcısı Ali Coşkun Namoğlu’na “Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama faaliyetlerini planlama, yönetme ve uygulamadan” sorumlu oldukları için kısıtlayıcı tedbirler uygulanacağı belirtildi.

Bu çerçevede, Akalın ve Namoğlu’nun AB’deki mal varlıklarının dondurulacak ve seyahat yasağı uygulanacak. Açıklamada, AB kişi ve kurumlarının Akalın ve Namoğlu’na fon aktarmasının da yasaklandığı ifade edildi.