ODTÜ'de neler oldu?

ODTÜ’de Başbakan Erdoğan’ın protesto edilmesi ile başlayan süreç AKP’nin kendisine karşı muhalefete nasıl bir hınçla saldırdığını gözler önüne sererken, öğrencilerin direnişi büyük destek gördü.

İşte ODTÜ’de yaşanan olayların gelişimi:

Padişah geldi, saldırı başladı
Göktürk-2 adlı uydunun uzaya fırlatılması öncesi Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ’ye geleceği belirtildi. Başbakan’ın ODTÜ’deki törene gelmesinden saatler önce ODTÜ adeta polis tarafından işgal edildi. Kampüse iki bini aşkın polis sokuldu. Öğrencilerin TÜBİTAK'a yürümesi üzerine polis herhangi bir uyarıda bulunmadan çok sert biçimde öğrencilere saldırdı. Polis öğrencilerin üzerine TOMA sürdü.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogan-odtuden-ayrildi-polis-...

ODTÜ'nün özeti bir fotoğraf karesi oldu
Öğrencilere gün boyu gaz bombaları ile saldırıldı. Günün sonunda elimize ulaşan bir fotoğraf ise her şeyi özetler nitelikteydi…

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bu-fotograf-odtude-bugun-yasan...

Bir öğrenci ağır yaralandı
ODTÜ’de alnına gaz bombası isabet eden Öğrenci Kolektifleri üyesi Barış Barışık’ın beyninde ezilme ve su toplaması meydana geldiği, en az bir hafta daha yoğun bakımda kalacağı bildirildi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/baris-bir-hafta-daha-yogun-bak...

ODTÜ'de yaşananların görüntüleri
Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelmesi üzerine yaşanan olaylarda polis ODTÜ'yü savaş alanına çevirirken tüm gün gaz bombaları atıldı. O görüntüler kameralara da yansıdı.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/odtunun-gaza-bogulma-goruntule...

Yandaş basın ODTÜ haberi yaparsa...
ODTÜ'de polis kuşatması ve saldırısını "haberleştiren" ATV Ana Haber Bülteni, protestonun nedenini dahi bilmediğini ortaya koydu.
Okulu binlerce polisin ablukaya almasına sessiz kalan ATV, öğrenciler yürüyüş yaparken biber gazı yağdırmaya başlayan polisin değil, "öğrencilerin saldırdığını" belirterek kendi görüntülerini dahi yalanlarken, öğrencilerin gazetecilere sapanla taş attığı şeklinde asılsız bir iddiaya daha haberinde yer verdi.

http://haber.sol.org.tr/medya/atvden-saka-gibi-odtu-haberi-haberi-64526

Son teknoloji ürünü faşizm
Erdoğan'ın Göktürk-2 uydusunun fırlatılması nedeniyle düzenlenecek törene katılmak için ODTÜ'ye gitmesi, polisin tüm okulu adeta işgal etmesiyle sonuçlandı. AKP hükümeti ise, yaşanan rezaleti görmezden gelip, bilimde ne kadar ilerlediklerini anlatmakla meşgul.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/padisah-bozuntusundan-odtu-cik...

Öğrenciler umut oldu
Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelmesi ile yaşanan olaylar üzerine TKP'den yapılan açıklamada "ülkemizin aydınlık yüzü gençlerini Orta Doğu’nun savaş baronlarına teslim olmadıkları için kutluyoruz" denilirken "ODTÜ’de yaşananlar ülkemiz için bir utanç, hükümet içinse bir rezalettir" ifadelerine yer verildi.

http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkpden-odtu-aciklamasi-ulkemizin-aydi...

ODTÜ'de büyük boykot
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi sonra yapılan polis saldırısı ODTÜ’de “şiddet varsa, polis varsa ders yok” sloganıyla yapılan boykotla protesto edildi. Boykotun etkisinin büyük olduğu görüldü, hemen hemen tüm bölümlerde dersler yapılmadı.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/odtude-ogrenciler-ve-akademisy...

Öğrenciler gözaltına alındı
Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelişini protesto eden ve 2 bin polisin saldırısına uğrayan öğrencilerin evleri polisler tarafından basılarak gözaltına alındı.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/odtulu-ogrenciler-gozaltinda-o...

Zaman yalan haberde sınır tanımadı
Zaman yalan haberde sınır tanımadığını bir kez daha ortaya koydu. ODTÜ'de 2 binden fazla polisin yaptığı saldırıyı görmeyen gazetenin internet sitesi, ODTÜ'lü öğrencilere yapılan baskını "PKK ve DHKP/C" operasyonu olarak duyururken, "ODTÜ’yü karıştıran öğrencilere operasyon" başlığı attı.

http://haber.sol.org.tr/medya/zaman-polis-isbirligi-odtulu-ogrencilere-t...

Erdoğan'dan inciler
Erdoğan, ODTÜ'lülerin binlerce polisin saldırısına uğraması ve gözaltına alınmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Öğrencilere de öğretim üyelerine de saldıran Erdoğan, "Zaten öğrenci dedikleri terör örgütü mensubu. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa ülkemiz batmış, gitmiş" dedi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogan-odtululere-ofkelendi-d...

Bir ODTÜ öğrencisinden Başbakan’a açık mektup
ODTÜ'lü bir öğrenci Başbakan Erdoğan'a hitaben kaleme aldığı mektupta ODTÜ'de yaşananları, ÖDTÜ öğrencilerinin ne istediğini ve ODTÜ'de yaşananlar hakkında söylenen yalanları anlattı.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bir-odtu-ogrencisinden-basbaka...

(soL - Haber Merkezi)